Så säger Leif Gripestam själv om avgången och framtiden

Leif Gripestam (M), kommunstyrelsens ordförande, lämnar politiken efter nästa val. Det kommunicerade han ut idag.

  • Publicerad 13:32, 19 okt 2017

Ett oväntat besked lämnades idag av kommunstyrelsens ordförande i Täby sedan 12 år tillbaka: Leif Gripestam lämnar posten som kommunstyrelsens ordförande i Täby i samband med valet nästa år.

– Jag är naturligtvis väldigt stolt över att Täby kommun är så välskött och alla kurvor pekar åt rätt håll, det är väldigt bra helt enkelt. En av Sveriges mest välskötta kommuner, om du frågar mig, säger han till Täby Nyheter.

Vad har du för känslor rent personligen?

– Jag har valt att kliva av efter 12 år, det är väldigt lång tid inom politiken. Det är mycket som ska fungera och man lägger ner mycket energi. Det gäller att känna efter om man har den energi. Jag har haft fantastiska år, säger han.

Vad ska du göra nu?

– Det vet jag inte. Men jag kommer alltid att ägna mig åt någon form av opinionsbildning. Jag drivs av ideologi och frihetsfrågor, och då är Täby det bästa exemplet, säger Leif Gripestam.

– Jag jobbar på landstingsnivå också, och det tänkte jag fortsätta med. Så får vi se vad jag ska göra. Men jag kommer aldrig sluta med politik, jag började när jag var 13 år.

Finns det något du velat göra som du inte haft så mycket tid till?

– Det är väl i så fall att ägna mig ännu mer åt barnen och deras olika aktiviter. Jag har försökt hålla en balans där ändå. Det är en del av politiken, särskilt om man hållit på så länge. Det är en väldigt lång period jag har suttit, i förhållande till mina företrädare.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Han tar USA till Vallentuna

Nyheter "All den här skiten är till salu" Rolf Hjelm vill ha roligt i livet. Därför driver han en ”amerikansk shop” hemma i Vallentuna. – Det är ingen som tackar en för att man lever ett tråkigt liv, säger han.fredag 20/4 16:50

Här är Täbys mest igenkända politiker

Nyheter "Är det tennisspelaren? Stefan Edberg?" Hur väl känner Täbyborna igen sina lokala politiker? Vi drog ut på stan och gjorde en högst ovetenskaplig men rätt så underhållande och förmodligen något så när rättvisande undersökning.fredag 20/4 16:40