Så säger Leif Gripestam själv om avgången och framtiden

Leif Gripestam (M), kommunstyrelsens ordförande, lämnar politiken efter nästa val. Det kommunicerade han ut idag.

  • Publicerad 13:32, 19 okt 2017

Ett oväntat besked lämnades idag av kommunstyrelsens ordförande i Täby sedan 12 år tillbaka: Leif Gripestam lämnar posten som kommunstyrelsens ordförande i Täby i samband med valet nästa år.

– Jag är naturligtvis väldigt stolt över att Täby kommun är så välskött och alla kurvor pekar åt rätt håll, det är väldigt bra helt enkelt. En av Sveriges mest välskötta kommuner, om du frågar mig, säger han till Täby Nyheter.

Vad har du för känslor rent personligen?

– Jag har valt att kliva av efter 12 år, det är väldigt lång tid inom politiken. Det är mycket som ska fungera och man lägger ner mycket energi. Det gäller att känna efter om man har den energi. Jag har haft fantastiska år, säger han.

Vad ska du göra nu?

– Det vet jag inte. Men jag kommer alltid att ägna mig åt någon form av opinionsbildning. Jag drivs av ideologi och frihetsfrågor, och då är Täby det bästa exemplet, säger Leif Gripestam.

– Jag jobbar på landstingsnivå också, och det tänkte jag fortsätta med. Så får vi se vad jag ska göra. Men jag kommer aldrig sluta med politik, jag började när jag var 13 år.

Finns det något du velat göra som du inte haft så mycket tid till?

– Det är väl i så fall att ägna mig ännu mer åt barnen och deras olika aktiviter. Jag har försökt hålla en balans där ändå. Det är en del av politiken, särskilt om man hållit på så länge. Det är en väldigt lång period jag har suttit, i förhållande till mina företrädare.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Oppositionen kritisk efter underskottet på 33 miljoner

Nyheter "Drabbar de allra svagaste i samhället" Förvaltningen flaggade i oktober om att de skulle gå sex miljoner minus. Nu blev siffran 33 miljoner kronor. Jaana Tilles (S) riktar kritik mot majoriteten.måndag 22/1 16:54

Täbys dyraste villor

Nyheter De fem med högst prislapp som såldes 2017 Täby Nyheter har gått igenom villaförsäljningarna under 2017. Här listar vi de fem dyraste.måndag 22/1 16:27