Skolpsykologerna ska ha förebyggande gruppsamtal om stress och ångest. Foto: Mostphotos/Filippa Rogvall

Så ska Järfällas elever bli mindre stressade

Till hösten ska fler skolpsykologer anställas i Järfälla, för att hålla i gruppsamtal med högstadieelever. Ämnet? Stress och nedstämdhet, som är ett problem bland framförallt många unga tjejer.

  • Publicerad 16:41, 25 jan 2018

Om du går i skolan och ofta känner dig stressad är du inte ensam. 30 procent av tjejerna i åldrarna 13-16 upplever stress och nedstämdhet varje vecka, visar en undersökning som gjorts bland Järfällas skolelever.

Nu får barn- och elevhälsan 800 000 kronor ur den styrande koalitionens (S, MP, C) budget, som ska användas till att anställa fler skolpsykologer till hösten.

"Bryta tabut"

Psykologerna ska fokusera på att ha förebyggande gruppsamtal om stress, nedstämdhet och ångest med elever i årskurs 6-9.

– Jag tror att det fortfarande kan vara tabu att prata om psykisk ohälsa. Att bryta det tabut kan göra det enklare för unga att hantera problemen, säger Eva Ullberg (S), ordförande i barn-och ungdomsnämnden.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Filmaren som väljer Spånga framför New York

Nyheter Så gick det till när 20-åringen vann pris för sin första långfilm En olycka fick Spångas senaste stjärnskott Robin Sherlock Holm, 20 år, att inse att ingen tid finns att spilla när det gäller drömmar. Nu har han vunnit pris för sin första film.fredag 23/2 15:33

Weekend-lista: Helgens aktiviteter i Västerort och Järfälla

Nyheter ✓Hyr skidor gratis ✓Ät semmelmuffins med en katt ✓Barnteater med jonglör Nej, nej, nej. Inte kan du sitta still när det finns SÅHÄR mycket att göra i Västerort och Järfälla. Se så! Ut och ät en semmelmuffins med en katt!fredag 23/2 15:14