Säljes: penthouse på 21:a våningen

Ett penthouse på 21:a våningen med jacuzzi på terrassen och utsikt över Råstasjön. I helgen visas bostaden som marknadsförs som Solnas lyxigaste lägenhet.

  • Publicerad 12:21, 5 apr 2016

Lägenheten ligger i det första av de tre höghusen på Evenemangsgatan i Arenastaden. Utgångspriset för 122 kvadratmeter bostadsyta och 70 kvadratmeter terrass med jacuzzi är 10,5 miljoner kronor.

– Det här är en exklusiv lägenhet. Att det dessutom är en tom våning under och man därmed inte har någon grannlägenhet alls i anslutning till bostaden gör den än mer unik och privat, säger Daniel Fredricson, ansvarig mäklare på MOHV.

Detta penthouse är det första på Evenemangsgatan som säljs på andrahandsmarknaden.

En nästan identisk lägenhet i de två höghus som ännu inte är byggda är redan såld – för 11,2 miljoner kronor.

Visningen i helgen är individuell och varje spekulant får cirka 20– 30 minuter på sig att gå husesyn. Daniel Fredricson ser fler tänkbara köpare.

– Målgruppen är bred, det kan vara personer som har en lägenhet i innerstan men vill flytta till en jämfört med innerstan prisvärd lägenhet. Det kan även vara ett äldre par som lämnar en villa.

Hela Arenastaden har de senaste åren expanderat kraftigt. Siemens, Telia Sonera, Vattenfall och SEB är några av de stora koncerner som har flyttat sina huvudkontor till stadsdelen.

– Eftersom många stora företag etablerar sig i området är det inte otänkbart att det finns chefer som är intresserade av våningen, säger Daniel Fredricson.

Att planerna på att bygga 700 bostäder mellan Råstasjöns östra strand och Evenemangsgatan stoppades har knappast sänkt bostädernas värde.

– Det kan säkert skapa ytterligare tryck på lägenheterna. De fem höghusen kanske blir de enda bostäderna som byggs i området, säger Daniel Fredricson.

MER Arenastaden

Arenastaden är ett av landets mest expansiva områden. 2012 invigdes Friends Arena och i höstas öppnade jättegallerian Mall of Scandinavia.

Tunnelbanan från Odenplan via Hagastaden till Arenastaden ska stå klar 2022.

Sammanlagt planeras för cirka 30 000 arbetsplatser i området.

Ursprungligen planerades för 2 000 nya bostäder, men sedan byggplanerna vid Råstasjön stoppades är siffran osäker.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

De står överst på MP-listan

Nyheter Miljöpartiet i Solna har fastställt sin lista till kommunvalet. Kommunalrådet och gruppledaren Bernhard Huber och vice gruppledaren Victoria Johansson står överst på listan.fredag 23/2 12:35