Framtida boenden. Så här kommer lägenheterna att se ut. Foto: Illustration Tobin Properties

Säljknepet för nyproducerat: köp lägenheten och hyr ut

"Unum är uthyrningsvänligt", följt av ett räkneexempel vad en vinst på att köpa en lägenhet och hyra ut skulle kunna vara. Så står det i en annons för lägenheterna som ska byggas i Roslags Näsby.

  • Publicerad 14:31, 26 jun 2017

"Unum" är ett bostadsprojekt som ska byggas i Roslags Näsby, Täby. Nyligen tog man ett annorlunda grepp för att locka köpare. I en annons skriver man vad vinsten kan bli om man hyr ut bostaden istället för att bo där själv.

Enligt Tobias Lewandowski på Tobin properties, som bygger bostäderna, kretsar inte marknadsföringen generellt kring uthyrningsmöjligheten.

– Efter att ha fått många förfrågningar har vi gjort ett utskick som tar upp just möjligheten att vara flexibel i sitt nyttjande, säger han.

– Ska barnen studera och kanske göra ett utbytesår till exempel, vill man vara trygg i att det går att hyra ut under glappen som kan spänna över år.

Kommer bostadsrättsföreningen vara anpassad på något speciellt sätt för att man ska få hyra ut mer än ett år?

– I bostadsrättsföreningens stadgar finns det inget övre tak för uthyrning. Det är medlemmarna, liksom i alla andra bostadsrättsföreningar i Sverige, som bestämmer villkoren för förening framöver.

Daniel Senkal, mäklare på Länsförsäkringar i Täby som ska sälja lägenheterna, har inte tidigare sett att man marknadsför nyproducerat som ett uthyrningsobjekt.

– Föreningar som kommit till efter att man ändrade reglerna för uthyrning har kommit mer åt det hållet. Ofta har det marknadsfört lite mer internt. Annars har jag inte sett det tidigare, säger han.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Därför lyser Cedergrenska tornet rött

Nyheter "Hade nog blivit nedringda om vi tog bort det" Har du också funderat på varför Cedergrenska tornet lyser rött just nu? Enligt verksamhetschefen Monica Thörnqvist har det blivit en tradition.fredag 24/11 12:18

Deras mål: Ena tjejer över hela stan

Nyheter Samlar över 200 tjejer imorgon lördag Umgänge, aktiviteter och ökad samhörighet. Det är poängen med integrationsprojektet Sthlmsystrar, som på lördag samlar 200 tonårstjejer från hela Stockholm.fredag 24/11 12:10