Samling runt stjärnan

En Youtube-stjärna är i stan. Det syntes och hördes tydligt utanför Enköping Station på torsdagen.

  • Publicerad 10:38, 6 apr 2017

Tova Helgesson är en av Sveriges största Youtubers. Drygt 385 000 prenumeranter torde räcka som belägg även för någon som inte känner till den världen. Inte så märkligt med andra ord att det var samling utanför stationen på torsdagsmorgonen när 17-åringen stod och väntade på tåget till Eskilstuna.

– Det känns bra. Det är kul. Det är mycket folk, men man har en massa vänner, säger hon med ett stort leende.

En underdrift möjligen. Tjejerna som har samlats kring Helgesson ber om att få ta bilder, spela in videor med olika teman. Helgesson ställer upp på allt. Efteråt försöker hennes fans i samlad röst förklara vad det är som gör henne så bra. 

– För att hon är bara bäst. Hon är bara så cool, en bra förebild och jättesnygg också, säger Telma, Alva, Gry och Astrid.

Anledningen till att Tova Helgesson ska åka till Eskilstuna är att hon jagar sitt körkort.

– Ja, jag övningskör i Eskilstuna. Det går sådär, men jag kämpar på. Det är najs när det är gjort sedan. Jag har uppkörningen på min födelsedag den 21 april så jag hoppas att jag klarar det. Annars blir det lite deppigt, skrattar hon.

Helgesson har Enköping som bas och hon har tagit sig upp hit ända från Skåne för att lyckas fånga den efterlängtade plastlappen.

– Det är en bit, men en intensivkurs är bra för då kan jag koncentrera mig på körkortet. Därför är det bättre att jag åker långt hemifrån, så att jag inte fokuserar på något annat. 

För några minuter handlar det dock om hämta energi genom att umgås med de som beundrar henne så.

– Jag var en av hennes första följare. Jag med. Jag med. Och jag med, slår tjejerna fast.

 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Flera båtmotorstölder upptäckta på Märsön

Nyheter Flera båtmotorstölder har upptäcks på Märsön de senaste dagarna.tisdag 24/4 11:47

Inbrott på företag som hyr ut maskiner

Nyheter Ett maskinuthyrningsföretagpå Skälbygatan har haft infrott under natten mellan fredag och lördag. – Övervakningsfilm finns, men alla iakttagelser är intressanta, säger närpolischef Jan Håkansson.söndag 22/4 8:53