Sergels torg 9 april 2017, kärleksmanifestation för att hedra offren för terrordådet på Drottninggatan den 7 april. Foto: Mikael Andersson

Samtliga partier vill ha minnesplats över attackens offer

Liberalerna vill ha en minnesplats över lastbilsattackens offer. Nu får förslaget gehör över blockgränsen.

  • Publicerad 10:54, 21 apr 2017

Liberalerna har lämnat in en skrivelse till kommunstyrelsen där de skriver att "det bör inrättas en minnesplats över offren för lastbilsattacken den 7 april 2017, på en plats längs Drottninggatan eller i gatans omedelbara närhet".

Sommargågatorna blir av – men säkerheten ses över

– Vi tycker att det vore lämpligt med anledning av det förfärliga som inträffade. Det var en attack mot stockholmarnas rätt att leva i frihet och säkerhet. Vi tycker det vore lämpligt att starta arbetet med en minnesplats redan nu, för vi vet av erfarenhet att ska man göra något av stort konstnärligt värde så kommer det att ta tid, säger Lotta Edholm (L), till DN.

Stadsdelen positiv

Även i Norrmalms stadsdelsnämnd lämnade Liberalerna in ett förslag om en minnesplats.

"Internationellt sett är det vanligt att sätta upp minnesplaketter eller på andra sätt uppmärksamma och hedra dem som fallit offer för terrorattacker.", skriver Liberalerna på Norrmalm i en skrivelse.

Samtliga partier i stadsdelen ställer sig nu bakom förslaget.

– I och med att det här skedde i vår stadsdel så är det en självklarhet att alla sluter upp bakom förslaget. Sedan ska man poängtera att fråga är väldigt tidigt väckt och det kommer säkerligen finnas många synpunkter på var denna minnesplats ska hamna och hur utformningen kommer att bli, säger Marianne Berg Ekbom (V), ordförande i Norrmalms stadsdelsnämnd.

Blommorna borta från Sergels torg – men insamlingen fortsätter

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

INSÄNDARE. Bygg en cykelbana ovanpå Götgatan

Debatt Vill se en egen "highline" på Södermalm "Bygg en cykelbana ovanpå Götgatan på Södermalm för att undvika konflikter mellan cyklister, fotgängare och bilister", skriver insändarskribenten.måndag 23/4 14:47

Jätteodling öppnar på Garnisonens tak

Nyheter Nytt taklandskap Ett av innerstans längsta tak ska inte längre vara oanvänt.måndag 23/4 11:57