Sara ser Indien hitta nya vägar

I en liten bergsby i Indien är 28-åriga Sara Gottenhuber från Grillby praktikant på ATI, en Sida-stödd organisation som ska bidra till samhällets utveckling.

  • Publicerad 09:25, 8 nov 2017

Sara Gottenhuber, som är född i Enköping och uppvuxen i Grillby, praktiserar i norra Indien efter att ha studerat statsvetenskap och miljövetenskap på Universitetet i Uppsala och gjort ett års studier och arbete i Wien.

– Jag har alltid engagerat mig i diverse studiecirklar och organisationer som jobbar med bland annat mänskliga rättigheter och miljöfrågor, berättar hon.

Mellan augusti och december i år är hon praktikant på organisationen ATI.

– ATI har introducerat en modell av mjölkproduktion och marknadsföring i regionen som innebär en tryggad och hållbar inkomst för många, berättar hon.

Bristande infrastruktur

Bergsbyn Guptkashi har cirka 6.000 invånare och ligger 178 kilometer från den relativt kända yoga-staden Rishikesh.

Regionens största problem är bristande infrastruktur och tillgång till arbetsmöjligheter och sjukvård.

– Trots att den större staden Dehradun endast ligger cirka 20 mil bort tar färden dit minst 10 timmar på de krokiga vägarna, säger Sara Gottenhuber.

De stora utmaningarna i regionen leder ofta till att människor flyttar till större städer vilket leder till en stadig avfolkning av regionen och utdöendet av traditionella jordbruksmetoder och levnadssätt.

Besöker byar

ATI har projekt inom silkessektorn, mjölkproduktion, biodling och ekologiska kryddodlingar i regionen.

– Som praktikanter får vi göra flera besök till de olika byarna där projekten är implementerade, vår huvudsakliga arbetsuppgift är att bistå med dokumentation och utvärdering av projekten, berättar Sara Gottenhuber.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Blåljus: Stöld och vapenbrott

Nyheter Den kalla fredagskvällen blev tämligen lugn i Enköping. En bil med fyra unga personer i tilldrog sig dock poolisens intresse.lördag 24/2 9:42

Långa väntetider för att förnya pass – "var ute i god tid".

Nyheter Nästa lediga tid i Enköping för att förnya sitt pass är i slutet av april. – Det är bra att vara ute i god tid, säger Johan Sedin på Enköpingspolisen.fredag 23/2 10:31