Foto: Sverigedemokraterna

SD i Danderyd dämpar eget utspel: "Man får inte vara för alarmistisk"

Sverigedemokraterna i Danderyd har skrivit ett inlägg där de menar att otryggheten och kriminaliteten i kommunen ökat. – Det var många uppmärksammade brottsdåd under perioden då vi skrev den här texten, säger partiets vice-ordförande.

  • Publicerad 16:56, 8 aug 2017

I juli gjorde Sverigedemokraterna i Danderyd ett utspel där de menar att de styrande partierna i Danderyd inte klarar av att hantera kriminaliteten i kommunen.

Därför föreslår de att kommunen bland annat ska inrätta ett trygghetsnummer dit personer kan vända sig för att få hjälp med att förebygga bostadsinbrott och även att väktare eller ordningsvakter ska patrullera i inbrottsdrabbade områden.

"Extragrej vi vill att kommunen ska göra"

– Det är inte så att vi ska upprätta en parallell polis här i Danderyd utan det är en extragrej vi vill att kommunen ska göra, säger Per Sefastsson, vice-ordförande för Sverigedemokraterna i Danderyd

– Danderyd är redan väldigt drabbat av villainbrott, men kommunen måste uppenbarligen göra mer, sen vet jag inte om det handlar om väktare eller trygghetsnummer.

Partiet skriver i inlägget att kriminaliteten ökat i Danderyd och att det är en ökad otrygghet bland befolkningen. Något de nu tonar ner.

– Man ska inte dra för stora växlar av det, det var många uppmärksammade brottsdåd när vi skrev den här texten. Bland annat hade det inträffat ett rån vid Roslagsbanan där en kille blev rånad av ett gäng, säger Sefastsson.

"Inte gjort några opinionsundersökningar"

Att det skulle finnas en ökad otrygghet bland Danderyds invånare menar han är en subjektiv sak.

– Vi har inte gjort några opinionsundersökningar kring det, utan det är en känsla vi själva får. Även om vi är ett litet parti i Danderyd så är det många som hör av sig.

När Danderyds Nyheter pratar med Per Sefastsson så menar han att Danderyd inte kommer vara förskonade från brott.

– Det vi ser i resten av samhället kommer hit. Du behöver inte åka långt från Danderyd där den här typen av brott är mer eller mindre vardagsmat, säger han.

– Det är inte så att jag tror att Danderyd inom några år kommer vara en no go-zon, man får inte vara för alarmistisk i det här. Men Danderyd kommer inte vara förskonat från det här, man kan inte tro att det är ett lyckligt Grönköping. Där pengar finns, dit kommer brottsligheten lockas.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Hur bra koll har du på Norrorts matkarta?

Nyheter Klarar du 10 av 10? En drös med nya matställen har öppnar i Norrort under det senaste året, men hur bra koll har du egentligen på matställen och mer därtill på hemmaplan?fredag 16/3 15:44

Prisad lärare: "Samhället borde ha mer respekt för yrket"

Nyheter Får fint pris för sitt undervisningssätt Henrik Mickos är gymnasieläraren som är doktor i kemi och som vill göra kemin mer verklig för eleverna. Nu har han tilldelats ett lärarpris för sitt sätt att undervisa.fredag 16/3 15:13

Vi är stockholm