SE BILDERNA: Så blir nya bostäderna vid Svandammen

Nu rullar staden vidare med det nya bostadsprojektet Spånga C Väst. 40 nya bostäder planeras på skogskullen snett över vägen från Svandammen.

  • Publicerad 17:14, 5 mar 2018

På skogskullen snett mittemot Svandammen i Spånga planeras ett nytt bostadsområde. Vi har tidigare skrivit att byggherren Abacus velat bygga 70 lägenheter här.

Men i det planförslag som staden nu tagit fram har projektet bantats ner till 40 lägenheter.

Fem våningar

Projektet, som beskrivs som en förlängning av dagens Värsta Allé, möjliggör lägenheterna i två sammanbyggda lamellhus på fem våningar, med inredd vind.

Enligt förslaget har staden "hämtat inspiration" till bostäderna från bebyggelsen i Spånga centrum och Solhems villastad. Bland annat ska ett asymmetriskt så kallat sadeltak på ett "lekfullt" sätt möta mångfalden i villaområdets bebyggelse.

En butikslokal och ett garage planeras på suterrängplan. Husen är tänkta att få 0,5 parkeringsplatser per läganhetet, plus besöksparkering.

Hem åt grodor

I förslaget går dock att läsa att naturmarken där bostäderna planeras anses vara en "högst trolig" spridningszon för groddjur. På platsen finns också flera utpekade träd som bedöms vara värda att bevara, däribland en rödlistad ask.

Planen går ut på samråd från den 6 mars till och med den 3 april. Planen väntas sedan antas i slutet av året.

Spånga C Väst

På sluttningen mellan Spånga centrum och Solhems villastad, kallad Lillskogen, planeras 40 bostadsrätter byggas.

Planförslaget ska ut på samråd 6 mars. Samrådsmöte hålls onsdagen den 14 mars 2018 kl 17.30 – 19.30, i lokalen Fyrkanten på Tekniska nämndhuset, Fleminggatan 4.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

P-avgifter fick "blodet att svalla" under valmöte i Bromma

Nyheter Stadshusets partier mötte väljarna Lite trygghet och lite trafik. Det var två av de frågor som togs upp när alla partier i stadshuset samlades för att prata om vad de vill göra med Bromma efter valet. Men allra mest brände det till...torsdag 22/3 16:43

Här är Sveriges bästa korvmoj

Nyheter Artur: "Jag är korv, jag luktar korv, jag tänker korv" Det började som en liten skruttig, cylinderformad korvmoj. Nu kan kocken Artur Oziemkowski och hans korvkiosker i Barkarby och Skogås stoltsera med att ha Sveriges bästa korv.torsdag 22/3 16:38