Foto: Diakrit

SE BILDERNA: Så blir nya husen i Svedmyra

Precis längs med t-banespåret i Svedmyra ska det byggas 97 nya lägenheter. Nu kan du kolla in hur de kommer att se ut.

  • Publicerad 15:38, 18 apr 2017

Det är mitt emot matvarubutiken Bea, precis invid tunnelbanespåret mellan Svedmyra och Sockenplan, som HSB bygger de 97 lägenheterna. Det kommer att bli ettor till femrummare på mellan 21,5 till 110,5 kvadratmeter.

– Det blir fokus på smålägenheter men de större lägenheterna kommer attrahera barnfamiljer så vi riktar oss till en bred målgrupp, säger Linda Younes, marknadschef på HSB Bostad.

Husen blir fem och sju våningar höga med en gård i mitten. Att som här bygga bostäder bara ett kort stenkast från t-banespåret, har blivit allt vanligare i Stockholm.

– Det är ett bra sätt att använda marken på. Vi följer alla bullerregler som finns och tycker att vi skyddar lägenheterna från t-banan på ett bra sätt i det här projektet, säger Linda Younes.

Inflytten beräknas till slutet av 2019. Intresset har varit stort för bostäderna, hittills har 2717 intressenter anmält sig, enligt HSB.

Foto: Diakrit

Foto: Diakrit

Foto: Diakrit

Foto: Diakrit

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Grannar rasar mot elljusspår i Majroskogen: "Blir som i Humlegården"

Nyheter Just nu utreds förutsättningarna för ett nytt elljusspår i Majroskogen. Men hela 150 grannar har redan organiserat sig för att stoppa projektet.tisdag 25/7 16:59

De tar stand-up till Söderort: "Ska bli Stockholms Brooklyn"

Nyheter Birgitta Klepke och Malin Appeltofft har tröttnat på att Stockholms humorscen är centrerad till Södermalm – och startar nu två stand up-klubbar i Söderort.måndag 24/7 11:41