Så här ska kaféet i Hägerneholmshallen se ut. Foto: Arcona Arkitekter

SE BILDERNA: Så blir nya skolan och idrottshallen i Täby

Den 12 juni tas det allra första spadtaget för Täbys nya skola, där det även kommer att byggas en idrottshall. Här är några smakprov på hur det ska se ut.

  • Publicerad 16:04, 30 maj 2017

Hägerneholmshallen och Hägerneholmsskolan kommer att byggas i korsningen Ullnavägen/Hägerneholmsvägen under sommaren. Om allt går enligt plan ska det vara inflytt höstterminen 2019.

När det kommer till idrottshallen kommer huvudfokus att vara innebandy och skolidrott.

– Det är stor läktarkapacitet med plats för 500 åskådare och det kommer att vara ett kafé, förstås. Hallen kommer att vara avdelningsbar. Eventuellt kommer det att finnas något mindre rörelserum också, säger Linda Hårdén, projektledare på Täby kommun.

Innebandyklubben Täby FC menar att de blivit erbjudna ett värdskapsavtal gällande hallen.

– Det är verkligen ett tillskott till föreningen, så vi är jätteglada. Det är klart att det betyder massor, det är verkligen ett steg i rätt riktning, säger Pelle Dohlwitz, vice ordförande i Täby FC.

Damlaget, som spelar i damernas högsta innebandyliga, ser dock ut att bli kvar i Tibblehallen.

– Man behöver ha 1000 sittplatser för en SSL-arena, och det har Tibblehallen medan den nya har 500. Juniorlagen och de äldsta ungdomslagen kommer att träna och spela där, säger Pelle Dohlwitz.

Plugget. Så här är det tänkt att den nya skolan ska komma att se ut. Foto: Arcona Arkitekter

Några exteriöra bilder finns ännu inte. Men enligt Linda Hårdén kommer det inte vara något extraordinärt från utsidan.

– Vi jobbar med gestaltning så att den smälter in i området. Så förhoppningsvis blir det en snygg hall, säger hon.

På samma fastighet som idrottshallen kommer Hägerneholmskolan att byggas. Det blir en skola för förskoleklass upp till sexan, och skolan ska kunna ta emot 600 barn.

– Sedan är det även förskola för 110 barn. Som det ser ut nu blir det tegelfasader och sedumtak. Det här kommer att bli en trevåningsbyggnad, för det finns inte markytor i dag för att klara av en enplansbyggnad, säger Linda Hårdén.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fotbollsplanen som hela Sverige avskyr - "Skitdålig"

Nyheter Men snart är det slutspelat på mattan I helgen möttes Täby FK och IFK Stocksund på Tibblevallens konstgräsplan. En plan Efter matchenär Stocksundstränaren starkt kritisk mot underlaget.tisdag 24/4 14:10

S i Täby: Slopa deltidspengen på förskolorna

Nyheter "Kommunen har råd med en bättre förskola" Socialdemokraterna i Täby vill införa en enda förskolepeng, oavsett antal timmar som barnet går på förskolan. S anser att deltidspengen gör det svårt för förskolorna att använda sina resurser.tisdag 24/4 13:37