Här har brandkåren påbörjat släckningsarbetet. Foto: Joakim Pfeffer

SE FILMEN: Bilbrand i Vallentuna i går

Helt plötsligt upptäckte bilverkstadens ägare att det kom svart rök från en bil som stod på parkeringen. Grannfirman larmade 112.

  • Publicerad 10:26, 12 sep 2017

Klockan var 17.12 i går, måndag när en bil plötsligt började brinna i Rickeby, Vallentuna.

– Jag skulle åka precis, men då såg jag grannfirmans ägare komma springande, och han brukar inte springa i onödan. Han såg stressad ut och skrek "ring 112, den brinner, den brinner", säger Joakim Pfeffer, ansvarig för grannföretaget Bilvårdsteknik på Olsborgsvägen.

Joakim Pfeffer ringde larmnumret och sedan försökte man släcka branden med en pulversläckare.

– Brandkåren kom direkt, det var ju inte så långt från brandstationen. De släckte branden innan bilarna runt omkring hann börja brinna.

Joakim Pfeffer säger att bilverkstadens ägare skulle starta bilen, med en misstänkt kortslutning som följd.

– Det kan även ha varit ett bränsleläckage i motorutrymmet.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Miljövänlig höstfest på söndag

Nyheter Att odla nära och att återanvända är två starka trender. Nu på söndag går det att fynda närodlade grönsaker, fårskinn och loppis, på höstfesten i Brottby.fredag 22/9 17:47

Superbrevbäraren Thomas: "Posten ligger i släkten liksom"

Nyheter "Det är kunderna som har fått mig att stanna så länge" Täbybrevbäraren Thomas Törnblom har blivit omnämnd som året superhjälte av boende i Gribbylund. Här är varför han stannar kvar i alla år.fredag 22/9 15:04