SE FILMEN: Firandet i omklädningsrummet efter segern

Vallentuna BK har inte haft den säsongsinledning de hoppats på. Men efter vårsäsongens sista match var det knappast något fel på stämningen.

  • Publicerad 10:05, 7 jul 2017

Det var efter vårsäsongens sista match, när Vallentuna BK hemmaslog Riala med 2-1, som målvakten Jonas Bylund bröt ut i segersång i omklädningsrummet.

– När vi väl kör den så är det jag som gör det. Förra svängen jag var i Vallentuna så hade vi den som segersång, innan det körde vi den i Sirius i många år, säger han.

"Den var så jäkla bra"

Vidare kommer Jonas in på sångens historia. En segersång som idag finns i flera varianter i olika svenska klubbar.

– Den hamnade hos mig runt 2003. Då spelade jag i Sirius och vi hade en spelare från Östersund, Jonas Runesson, som tog med sig den till oss. Det var någon form av finsk vargsång förklarade han för mig.

– Sen när han slutade så blev det jag som tog över den, jag tyckte den var så jäkla bra och sen har det blivit lite avarter och andra som tagit den vidare.

Blir det fler segersånger i höst?

– Ja, vi behöver vinna i princip det mesta för att ta oss upp till kval, så vi behöver många segrar. Vi avslutade relativt bra nu ändå, säger Jonas Bylund.

Vallentuna BK ligger på sjätteplats i division 3 östra Svealand och nio poäng bakom serieledaren Täby FK.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Säkerhetsrisk i Vallentuna ishall – vakter kallas in

Nyheter "Man har inte vetat hur farligt det är" Taket i ishallen i Vallentuna är brandfarligt. Så till den grad att väktare och brandvakter kallas in.torsdag 22/2 17:16

Täbychef anklagas för ofredande på båt

Nyheter DO kräver svar Enligt en tidigare anställd på ett Täbyföretag har en chef utsatt henne för sexuella ofredanden under en kryssning. Nu ska Diskrimineringsombudsmannen (DO) utreda ärendet.torsdag 22/2 16:49