Nybyggnation i Roslags-Näsby Foto: Täby kommun

SE FILMEN: Här är framtidens Roslags-Näsby

Under måndagens kommunfullmäktige klubbades framtidsplanen för Roslags Näsby igenom, vilket kommer innebära en, minst sagt, stor förändring för området. Här är visionsfilmen för hur det kan komma att se ut.

  • Publicerad 14:06, 5 sep 2017

Cirka 1400 bostäder i form av radhus, flerbostadshus och vårdbostäder ska byggas. Och vid Roslagsbanans station planeras ett 15-våningar högt hus enbart för studenter. Förutom att många av de tilltänkta husen kommer att dela takterrasser så finns det även möjlighet att det blir löparbana och gym på taket.

Nere på marken så kommer flera av byggnaderna vara reserverade för butiksverksamhet och en förskola och kontor kommer även etableras.

"Här har bebyggelsen smarta lösningar som minimerar klimat- och miljöpåverkan och det ska vara lika enkelt som självklart att leva på ett hållbart sätt i Roslags-Näsby.", skriver Täby kommun på sin hemsida.

Under måndagen antogs detaljplanen av kommunfullmäktige. Se filmen här nedan (källa: Täby kommun).

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Förlust på 27 miljoner mer än väntat - nu ska förvaltningen granskas

Nyheter Parisa Liljestrand (M): "En oerhörd chock" Den redovisade prognosen på minus sex miljoner kronor har nu ökat rejält till 33 miljoner kronor. Nu ska socialförvaltningen i Vallentuna granskas.lördag 20/1 10:45

QUIZ: Kungafamiljen i den kungliga huvudstaden

Nyheter Hur bra koll har du egentligen på vår kungafamiljs förehavanden i Stockholm? Utmana dina rojalistiska kunskaper i vårt quiz!fredag 19/1 17:00