SE FILMEN: Här byggs årets kanske coolaste julgran

Trött på barrande julgranar men osugen på plastgran? Gör som Gabriel Bremler, bygg en egen gran – helt i lego.

  • Publicerad 14:37, 15 dec 2017

Älskar du också doften av gran. Men bävar inför den där dagen då hela granen ligger på golvet runt en naken trädstam?

Här kommer ett tips till dig: Brommaföretagaren Gabriel Bremler, 27, har löst problemet genom att bygga en gran helt i lego, komplett med julkulor och belysning. Den tre meter höga granen består av cirka 32 000 bitar. Och den byggdes inte direkt i ett svep.

– Först har jag byggt den digitalt och sen har jag byggt den på riktigt, säg att det tog runt 120 timmar, säger Gabriel.

Men kanske får gemene man räkna med ytterligare ett par extra arbetstimmar. Att bygga stora modeller i lego är nämligen Gabriels jobb. Han har drivit sitt företag Bremlerbrick i sex år, efter att länge ha övat på att bygga upp legomodeller efter arkitektskisser.

Varför just lego?

– Alla har en relation till lego och har någon gång hållit på med det. Så då har man kanske en större ödmjukhet inför hantverket, säger Gabriel.

Men inte nog med att det är ganska svårt att bygga sig en egen gran i lego, det finns ytterligare en dimension som får kostnaden för en Kungsgran att framstå som nätt: att köpa in 32 000 bitar lego är inte helt gratis.

– Du har nog svårt att komma under 40-45 tusen kronor, säger Gabriel.

Han har byggt Järfällas nya simhall – i lego

32 000 bitar gick åt för att bygga den tre meter höga granen. Foto: Mikael Andersson

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Härligt! Här händer helgens halabaloo!

✓Simhallsinvigning ✓Skridskoåkning ✓Konstutställning Ta de första simtagen i Åkeshovs simhall, snör på dig grillorna eller gå och se en match. För den som känner för det går det att ha en riktigt aktiv helg i Västerort och Järfälla.fredag 19/1 21:32

Framtidspepp för ensamkommande ungdomar

Vuxna mentorer efterlyses I vår drar en ny satsning igång i Hässelby-Vällingby där ensamkommande ungdomar ska få stöd på vägen mot jobb eller plugg av mentorer.fredag 19/1 11:51