SE FILMEN: Hästar tar över Stockholms tomma gator

Ensamma genom stan. På hästryggen. Se filmen när stadens tomma gator togs över av ett gäng kusar.

  • Publicerad 19:00, 5 jun 2017

Hallå där, Mikael Lindberg på Stockholms fältrittklubb, som i helgen höll en gryningsritt genom stan, från Östermalm, via Stureplan, Sergels torg och Strandvägen.

Hur kommer det här sig?

– Det var ett gäng som höll i det här hos oss för ett tag sedan och vi har pratat om att göra det igen och nu drog vi igång det. Vi var 17 stycken som red. Planen är att göra det återkommande varje år och det är ett sätt att marknadsföra klubben men det finns andra kommersiella aktörer, som Häståkeriet som gör såna ritter också.

Hur var det att rida på de tomma gatorna?

– Det var helt fantastiskt, det var jättehäftigt att få se staden vakna och rida på tomma gator.

Ni red ju vid klockan 6 på lördagsmorgonen, hur var reaktionerna hos de ni mötte? Ni måste ha mött en del eftersläntrande festfolk som höjde på ögonbrynen till exempel vid Stureplan?

– Ha ha, jag trodde vi skulle få se fler, men det var inte så många. Det var mest renhållningsarbetare och bussar. Men det är kul för alltid när man kommer på häst så är alla så glada och knäpper kort och vinkar. Det var ju så folktomt så vi hejade på alla vi mötte. Det var några thailändska turister, vad de gjorde ute så tidigt vet jag inte, som vi mötte två gånger och de var jätteglada.

17 ryttare från Stockholms fältrittklubb red genom tomma gator. Foto: Stockholms fältrittklubb

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kan Village People rädda bokhandeln Hedengrens?

Nyheter "Inga kunder har strömmat till" Den anrika bokhandeln Hedengrens testar en ny grej inför årets bokrea.fredag 23/2 16:37

Brottartalang på Östermalm i landslaget

Nyheter "På mattan är det alltid krig" Som femåring började Östermalmsbon Georgios Barbanos brottas men först när han var 13 började han gilla sporten på riktigt. Nu, två år senare, är han uttagen till landslaget.fredag 23/2 15:45