SE FILMEN: Så blir nya blå linjen i t-banan

Är det så här det kommer att kännas att kliva ner i tunnelbanan i Barkarby? En ny film från landstinget visar hur stationerna hamnar i Barkarby och Barkarbystaden.

  • Publicerad 11:20, 22 aug 2017

Tunnelbanan till Barkarby är ute på granskning fram till nästa vecka. Sedan tidigare har flera skisser släppts på hur stationerna kan komma att se ut.

Nu kommer också en film från landstingets förvaltning för utbyggd tunnelbana som visar hur det kommer att bli på stationerna, var de hamnar och var spåren kommer att dras.

Järfälla satsar 100 miljoner på t-baneuppgång i Veddesta

Byggstart nästa år

Filmen, som publicerades på landstingets Youtubekanal, visar både stationen i Barkarbystaden och Barkarby. På båda stationerna kommer det att bli två uppgångar och i Barkarby kopplar tunnelbanan till pendeltåget och det kommande busstorget.

Nästa år kommer projektet att byggstartas och tunnelbanan, som är en förlängning av Akallalinjen, väntas stå klar för trafik 2024.

Så ska nya bussterminalen lätta på trycket i innerstan

Första bilden! Se Barkarbys nya t-banestation

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Låt helgen bli en riktig höjdare i Västerort och Järfälla

Nyheter ✓Star Wars ✓Vernissage ✓Lyxfika ✓Skridskor Star Wars i kyrkan, barnteater med dans och SM i indoor skydiving. Helgmyset når bokstavligen nya höjder i Västerort och Järfälla.fredag 16/2 15:06

Hej Järfällapolitiker! Hur ska du fixa lägenhet till Julia, 19?

Nyheter VALET 2018. Bostadsbristen bland unga Har du passerat tjugo och bor hemma hos föräldrarna? Då är du inte ensam – det gör nämligen var tredje ung vuxen i Stockholms län. Vi tog reda på hur politikerna i Järfällas två största partier vill...fredag 16/2 11:32