Se filmen: Tjejerna hyllar varandra efter lokala Danderyds-turneringen

I helgen anordnade IFK Stocksund en gemensam turnering med flera andra klubbar inom kommunen. "Vi gör det för våra flickor - oavsett förening"

Att skapa gemenskap och bygga relationer - med den avsikten tog IFK Stocksunds flickor-06 lagledare Fredric Kaijser initiativ till att bjuda in de andra föreningarna inom kommunen för en mini-turnering i helgen.

– Vi möter varandra i S:t Eriks-cupen och i olika cuper, men så kände jag under hösten att vi borde göra något lokalt, skapa någon form av mini-cup, säger han.

Han kontaktade då respektive lagledare inom Danderyds SK, FC Djursholm och Enebybergs IF - och alla ställde upp.

– Alla tyckte att det var en positiv idé. Direkt efter ville jag visa för allmänheten att det här gör vi med välvilja, vi gör det för våra flickor - oavsett förening, säger han.

– De här tjejerna går i fyran nu, om några år kanske de går i samma klass, varför inte börja bygga relationer med återkommande träffar redan nu?

Ska det finnas konkurrens bland lagen i den åldern?

– Tyvärr finns det vuxna och lagledare som har andra tankar där. Men man måste se det här som något större och inte se att allt ska kopplas till resultat eller att vinna, säger han.

Fredric hoppas att det ska bli fler aktiviteter lagen emellan i fortsättningen.

– När vi har så bra förutsättningar så tycker jag vi kan polera det till fler aktiviteter med gemensamma 06-träffar - den sociala aspekten är väldigt viktig, säger Fredric Kaijser, lagledare för flickor-06 i IFK Stocksund.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Då blir det åka av på Danderyds nya skejtyta

Nyheter "1,5 miljoner är inte så mycket när man pratar om skejtanläggning" En skejtyta på 500 kvadratmeter intill Mörbyskolan ska stå färdig i början av oktober. – Vi vill ha en spektakulär invigning, säger Danderyds fritidschef.fredag 18/8 15:40

Gårdsbutiken i Vallentuna satsar på självbetjäning

Nyheter "Härliga och ärliga människor" På Tarby gård i norra Vallentuna huserar Marianne Holmström och hennes familj. Deras lilla gårdsbutiken har fått uppmärksamhet på sociala medier i veckan.fredag 18/8 14:54