Se gasklockan i Hjorthagen rivas bit för bit

Rivningen av landmärket Gasklocka 4 i Hjorthagen är klar. Nu kan omvandlingen till ett nytt exklusivt bostadskvarter gå vidare.

  • Publicerad 11:05, 5 mar 2018

Den gamla gasklockan nummer 4 är nu nedmonterad och planerna kan gå vidare. Rivningen ske ge plats åt ett nytt höghus med 320 bostadsrätter, butikslokaler samt en förskola.

Stockholmaren och Gärdesbon Sten Retlev har följt rivningen bit för bit under vintern.

Hela området beräknas stå klart 2022. Se fler skisser på det här.

Riven. Den gamla gasklockan är riven och ska ersättas med en ny bostadsskrapa. Foto: Sten Retlev / Oscar Properties

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Han vinner årets Hornstullspris

Nyheter Legendaren Micke om finaste utmärkelsen: "Det här trodde jag aldrig" Hur gör man för att förvandla en butik till kvarterets sociala nav? Tröttnar han aldrig på musik? Och kan det verkligen stämma att han inte haft stängt en enda dag – på 20 år? Här är Micke Englund,...torsdag 22/3 10:24

Världens längsta bokbord kan ha nått sitt slut

Nyheter Kan hamna på Skeppsbron I 27 år har bokborden huserat på Drottninggatan en söndag i slutet av augusti. Men nu kan det vara slut med det.torsdag 22/3 9:51