Så här blir det nya huset vid Sergels Torg. Foto: Tomorrow AB / Vasakronan

SE SKISSERNA: Så blir citys nya hyresrätter och soltrappa

Idag tas första spadtaget för ombyggnationen av det så kallade Sergelhuset. "Ett av Stockholms största utvecklingsprojekt", enligt fastighetsägaren.

  • Publicerad 09:59, 3 jul 2017

Fastigheten vid Sergels Torg har de senaste 55 åren använts som kontor för SEB. Men banken har flyttat till Solna och nu ska hela huset byggas om.

När den nya fastigheten är klar kommer den att erbjuda kontor, handelsytor, 32 nya bostäder (hyresrätter till en början enligt Vasakronan) hotell och även restauranger och kaféer. Det ska även bli en soltrappa mot Sergels torg och en öppen takterrass.

Byggstart i sommar för citys nya hyresrätter och soltrappa

– Då har vi skapat anledningar för människor att ta sig till och vilja vara i området och vi har vitaliserat en anonym och bortglömd plats mitt i Stockholms city. säger Rebecca Liljebladh Thorell, kommunikatör på fastighetsägaren Vasakronan.

Nya riktlinjer öppnar för fler höga hus i Stockholm City

Natten mot lördag sattes byggplank upp och idag, måndag, inleds arbetet. 2020 ska det nya Sergelhuset stå klart. Vasakronen hoppas att projektet ska "levandegöra området kring Sergels torg."

– Det är en stor dag för oss. Det är ett av Stockholms största utvecklingsprojekt och definitivt Vasakronans. 2020 har vi skapat ytor som hänger samman, rivit barriärer och öppnat upp mellan byggnader och platsen har gått från otrygg till trygg, säger Rebecca Liljebladh Thorell.

Här vill Moderaterna bygga ny stadsdel

Foto: Tomorrow AB / Vasakronan

Foto: Tomorrow AB / Vasakronan

Foto: Tomorrow AB / Vasakronan

Foto: Tomorrow AB / Vasakronan

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Mogert om avgången: "Vill be om ursäkt"

Nyheter Borgarrådet ångerfull efter att ha betett sig olämpligt mot kvinnor Stockholms kultur- och stadsbyggnadsborgarråd Roger Mogert (S) avgick på torsdagseftermiddagen efter uppgifter om sexuella trakasserier. Nu kommenterar han själv händelserna i ett offentligt...torsdag 23/11 16:01

JUST NU: Roger Mogert (S) avgår

Nyheter Stadsbyggnadsborgarrådet lämnar alla sina politiska uppdrag Kultur- och stadsbyggnadsborgarrådet Roger Mogert (S) avgår. Anledningen: Han har utnyttjat sin maktposition för att komma i kontakt med kvinnor.torsdag 23/11 15:37