Skräp och metall ligger i en stor hög nära parkeringen vid Hjorthagens IP. Chauffören tvingades tippa ut allt när det började brinna inne i bilen. Foto: Anne Havefeldt

Se sopchocken i Hjorthagen

Just nu ligger mängder av metallskräp på marken bredvid återvinningsstationen i Hjorthagen. En brand i en sopbil ledde till att skräpet tvingades akutdumpas.

  • Publicerad 16:21, 6 mar 2018

En brand i en återvinningsbil har lett till att mängder av metallskräp just nu ligger utspritt vid Hjorthagens återvinningsstation. Branden startade i ett skåp i tömningsbilen under eftermiddagen, och när det börjar brinna måste chauffören tippa materialet på marken för att inte hela bilen ska fatta eld.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Hjorthagenbon Anne Havefeldt kom till återvinningsstationen vid 14-tiden och blev förvånad av det hon såg.

– Det var ingen sedvanlig nedskräpning utan ett flak med en enorm mängd metallburkar och skräp. Vi som stod där var helt förbryllade och trodde inte våra ögon. Bilarna kunde inte köra in på idrottsplatsen för det var så mycket skräp, säger Anne Havefeldt.

Förpacknings- och tidningsinsamlingen, FTI, som ansvarar för återvinningsstationen berättar att det kommer dröja tills imorgon innan skräpet har forslats bort. Anledningen till branden tros vara att folk inte tömt sina sprayburkar på vätska innan de kastat dem.

– Eftersom anmälan kom in på eftermiddagen så kommer vi inte ha möjlighet att få bort skräpet, men vi har fått en bekräftelse på att det kommer en bil imorgon. Exakta tiden vet jag inte men det här prioriteras, säger Annika Ahlberg, regionchef på FTI.

Skräpet blockerar några av idrottsplatsen parkeringsplatser.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Stort bråk i City – två personer skadade

Nyheter Flera polispatruller på plats utanför McDonalds Flera personer började slåss utanför McDonalds på Vasagatan på måndagskvällen. Två personer ska ha blivit skadade.måndag 19/3 21:17

Kolla in historiska rummen i Medborgarhuset

Nyheter ✓Kan göras om till stans mäktigaste kontor ✓Vissa originaldetaljer från 1700-talet Längst in i hjärtat av Medborgarhuset ruvar byggnaden på historiska hemligheter, vissa med anor ända från 1600-talet. När det nya Medborgarhuset väl står klart ska de bli – kontor.måndag 19/3 20:10