Segrare. Vinnaren i vår novelltävling blev Elvira Berg Ashby med novellen Fotoautomaten. Foto: David Ashby

Segerintervju: "Jag har burit på historien ett tag"

Tjoho! Grattis Elvira Berg Ashby från Skärholmen. Efter stenhård konkurrens valde Simona Ahrnstedt din berättelse som vinnare i vår novelltävling!

  • Publicerad 11:28, 29 aug 2017

– Ååååh vad kul! Det känns jättejätteroligt!

Hur kom du på idén till Fotoautomaten?

– Jag hade burit på den ett tag, sen när jag läste om er novelltävling så tänkte jag att nu är det dags. Så då låg jag i solstolen och klurade.

STOR TÄVLING: Skriv din egen romancenovell i sommar

Kul, då följde du vårt råd om solstolen! Är historien hämtad ur verkligheten?

–Den är faktiskt helt påhittad. Men jag tänkte att det är något som skulle kunna hända i verkligheten. Det vore fantastiskt om det kunde inspirera någon och kanske får två personer att mötas, haha. 

Skriver du mycket?

– Jag älskar att skriva. Skrivande för mig är lite meditation, jag slappnar av i det. 

Var kommer inspirationen ifrån då?

– Mycket är verklighetsflykt, det är därför det är så bra med solstolar. Det är härligt för oss i vårt stressade samhälle att låta tankarna flyga fritt och rymma in i en annan värld en liten stund oavsett om man läser eller skriver själv. Det är nyttigt tror jag. 

Elvira Berg Ashby

Ålder: 40

Familj: Man och två barn

Bor: Skärholmen

Gör: Logoped och barnboksförfattare och har precis släppt sin första novellsamling för vuxna "Cirkeln och andra kärlekshistorier".

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Västerortsbo ställer ut konst om unga flyktingar

Konstnären Hadi Qasemi tar bladet från munnen med en politisk utställning om livet som ung afghansk flykting i Stockholm 2018. "Jag kunde inte stå och se på längre", säger Brommaplansbon.onsdag 21/2 16:54

Polisen slog till mot Hells Angels i Bromma

Flera gripna i morse I morse gjorde polisen tillslag på flera adresser runt om i Stockholm. En av dem var Hells Angels lokal i Ulvsunda i Bromma, enligt en poliskälla till StockholmDirekt.onsdag 21/2 10:13