Seniorer satte press på Bohman (S)

SPF Seniorerna har börjat med politikerutfrågningar inför valet 2018. Mathias Bohman (S) var först ut och pressades hårt om Seniorernas hus. – Vi vill skapa opinion, säger föreningens ordförande Ulf Grufman.

  • Publicerad 06:15, 25 sep 2017

En politiker i månaden bjuds in till SPF Seniorerna för att svara på hur partiets äldrepolitik ser ut inför valet 2018. Ett nytt grepp som föreningen inte har testat förut.

Alla politiker får samma frågor. Blir det något seniorernas hus? Införs en hälsocoach? Gratis gymnastik för 85+? Bättre representation av pensionärer i politiken? Hur blir det med Löwets närakut?

Uppslutningen var god i Messingen i måndags när Socialdemokraternas gruppledare Mathias Bohman (S) klev upp på podiet. Den första frågan var om kommunen ska införa en äldreombudsman.

– Det har bjudits in till en workshop kring detta, och då konstaterades det att många av de funktioner som förväntas av en äldreombudsman redan finns i kommunen. Så det vore att dubblera funktionerna, svarade Bohman.

Därefter ställdes frågan om Seniorernas hus, som har varit på tapeten länge och där SPF inte alls är nöjd med situationen. Väsbys tre pensionärsföreningar har fått administrationslokaler i Villa Karlsro i Runby. Samtidigt har samlingslokalen Rubinen i Väsby centrum fått extra resurser.

– Administrationslokaler ska inte kallas Seniorernas hus, sade en i publiken.

– Vi vill ha en central samlingspunkt i centrum, och Rubinen är för litet, sade SPF-ordföranden Ulf Grufman.

Mathias Bohman svarade att det är svårt att skapa ett Seniorernas hus innan föreningarna är överens om vad det ska innehålla.

– Den dag vi har tre föreningar som säger: ”Det här är precis det vi vill ha”, då är det lättare för mig som förtroendevald att arbeta för en lösning.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Väsby

78-åring förgrep sig sexuellt på häst

Nyheter En 78-årig man från Lidingö måste böta 5 000 kronor för att ha gjort intrång i ett stall i Upplands Väsby och förgripit sig sexuellt på ett sto. – Det var något infall bara. Jag hade bara tänkt smeka...måndag 20/11 13:23

Vitsippepris till engagerad diakon

Nyheter Marie Pederby, diakon i Hammarby församling, har tilldelats Kristdemokraternas Vitsippepris för sitt engagemang med att lära nyanlända invandrare svenska. Svenska kyrkan anordnar, med hjälp av...måndag 20/11 9:08

Väsby föll i Pinbackshallen

Sport Väsby Hockey är formlöst och även det vilda saknades i eftermiddagens drabbning mot Wings. Arlandalagets 3–0 (0–0, 1–0, 2–0) var helt i sin ordning.söndag 19/11 19:35