Seniorer satte press på Bohman (S)

SPF Seniorerna har börjat med politikerutfrågningar inför valet 2018. Mathias Bohman (S) var först ut och pressades hårt om Seniorernas hus. – Vi vill skapa opinion, säger föreningens ordförande Ulf Grufman.

  • Publicerad 06:15, 25 sep 2017

En politiker i månaden bjuds in till SPF Seniorerna för att svara på hur partiets äldrepolitik ser ut inför valet 2018. Ett nytt grepp som föreningen inte har testat förut.

Alla politiker får samma frågor. Blir det något seniorernas hus? Införs en hälsocoach? Gratis gymnastik för 85+? Bättre representation av pensionärer i politiken? Hur blir det med Löwets närakut?

Uppslutningen var god i Messingen i måndags när Socialdemokraternas gruppledare Mathias Bohman (S) klev upp på podiet. Den första frågan var om kommunen ska införa en äldreombudsman.

– Det har bjudits in till en workshop kring detta, och då konstaterades det att många av de funktioner som förväntas av en äldreombudsman redan finns i kommunen. Så det vore att dubblera funktionerna, svarade Bohman.

Därefter ställdes frågan om Seniorernas hus, som har varit på tapeten länge och där SPF inte alls är nöjd med situationen. Väsbys tre pensionärsföreningar har fått administrationslokaler i Villa Karlsro i Runby. Samtidigt har samlingslokalen Rubinen i Väsby centrum fått extra resurser.

– Administrationslokaler ska inte kallas Seniorernas hus, sade en i publiken.

– Vi vill ha en central samlingspunkt i centrum, och Rubinen är för litet, sade SPF-ordföranden Ulf Grufman.

Mathias Bohman svarade att det är svårt att skapa ett Seniorernas hus innan föreningarna är överens om vad det ska innehålla.

– Den dag vi har tre föreningar som säger: ”Det här är precis det vi vill ha”, då är det lättare för mig som förtroendevald att arbeta för en lösning.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Väsby

"Boba" återvänder till Väsby IK

Sport Nicklas Pettersson är tillbaka i Vilundahallen. Men denna gång får vi inte se honom på isen, "Boba" kommer istället att förstärka ledarstaben som assisterande tränare.onsdag 25/4 10:10

En död efter flykt från polis

Nyheter Smet från poliskontroll - krockade med mötande bil På tisdagskvällen skulle polisen stoppa och kontrollera en bil på Stockholmsvägen. Men i stället för att stanna försökte föraren undkomma, och krockade några hundra meter senare med en annan bil. En...onsdag 25/4 9:09

Väsby värvar ung back från rivalen

Sport Lindström blir back nummer 5 i Väsby IK 2018/19 Han fick sitt genombrott säsongen 17/18 i Wings och var då en av bottenlagets stöttepelare. Nu väljer den unga backen Sebastian Lindström att fortsätta karriären i Väsby IK.tisdag 24/4 12:00