Silvana Imam kommer till Vallentuna. Foto: Sanna Källdén

Silvana Imam möter elever i Vallentuna

Filmen om Silvana Imam visas för elever i Vallentuna, och hon kommer själv till Tuna bio tillsammans med två av filmens regissörer för ett samtal med eleverna.

  • Publicerad 09:50, 18 okt 2017

Silvana Imam har de senaste åren tagit Sverige med storm och hennes kompromisslösa texter har fångat en generation. Den 26 oktober bjuder hon, tillsammans med filmregissörerna Olivia Kastebring, Mika Gustafson och Christina Tsiobanelis Vallentunas elever till en visning av filmen ”Silvana – Väck mig när ni vaknat”.

Filmen följer Silvana Imam på nära håll under hennes resa från undergroundartist till ikon, en resa som innehåller framgångar, motgångar och, inte minst, kärlek. "Filmen är en unik skildring av en artists genombrott och hennes kamp med rollen som förebild och sina egna förväntningar. Eller helt enkelt Silvana Imam bakom den offentliga mediebilden", skriver Vallentuna kommun i ett pressmeddelande.

Det är på initiativ av filmregissören Olivia Kastebring som elever i Vallentuna kommun nu får möjlighet att se filmen på Tuna Bio. Olivia Kastebring som är uppvuxen i Vallentuna fick 2013 kulturstöd för att göra en musikvideo till bandet JJ.

– När vi startade filmen hade vi en dröm om att vår film skulle visas för skolor och nå ut till så många ungdomar som möjligt, eftersom vi tror den är en viktigt film som kan påverka och väcka bra diskussioner. Det är fantastiskt att få göra detta i Vallentuna då jag själv är uppväxt här och skulle vilja bidra med något, säger Olivia Kastebring i ett pressmeddelande.

Målet med filmen är att berätta en allmänmänsklig historia om kärlek och kampen att få vara sig själv. Förhoppningen är att filmen ska väcka diskussioner om könsroller, om samkönade relationer och historier som inte berättas.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Misstänkt mord i Täby – hittades i skogsdunge

Nyheter "Går inte att avfärda som naturligt dödsfall" Polisen fick ett larm om en avliden person strax innan klockan 15.30 på onsdagen. Det går enligt polisen inte att avfärda som ett naturligt dödsfall.onsdag 25/4 16:23

Danderydsskolorna med cykeltrafik på schemat

Nyheter "Bra att få lära sig skyltar" Att få fler barn att cykla och gå till skolan – det är målet när Enebybergs skola under två veckor fullsatsar på att lära barn om trafikregler. .onsdag 25/4 14:17