Försenat. På grund av sprickor i bassängerna fick Åkeshovs simhall skjuta på öppningen. Foto: Mikael Andersson

Simhallen kommer närmare

I väntan på en egen simhall har Ekeröborna långt till närmaste bassäng. Men nu krymper avståndet lite grann. Nästa helg öppnar nämligen Åkeshovs simhall igen efter en utdragen renovering.

  • Publicerad 14:51, 11 jan 2018

En lokal simhall är ännu långt ifrån verklighet. Men under de 2,5 år som simhallen på Bergslagsvägen i Bromma har varit stängd har Ekeröborna haft extra långt till bassängbad.

Men lördagen 20 januari öppnar äntligen Åkeshovs simhall, fyra månader efter utlovad tid. Öppningen var först planerad till september förra året, men i oktober 2016 upptäckte man sprickor i båda de stora bassängerna.

LÄS ÄVEN: Åkeshovs simhall blir kraftigt försenad

Budgeten för simhallen har också sprängts med 57 miljoner kronor. Slutnotan är beräknad till 455 miljoner kronor, men då är kostnaden för försening inte inkluderad.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Hungrigare liberaler laddar om

Nyheter Alliansavhoppet gjorde gott. Nu står Liberalerna inför en valrörelse i opposition. – Samtal med människor blir det viktigaste, säger Göran Hellmalm.fredag 20/4 15:12

Förberedde mord – nu häktas mannen

Nyheter Greps i centrum På tisdagsmorgonen greps en Mälaröbo. Mannen ska ha förberett ett mord. Under fredagen togs beslut om häktning.fredag 20/4 15:00

Ny odlingstjänst för tidspressade

Nyheter Kolonilotten möter matkassen. Så kan man sammanfatta en ny företagsidé som tar form på Färingsö.fredag 20/4 11:01

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter