Simon från Enköping deltar i Biggest Loser

Simon Axelsson var en sportkille som spelade rugby i Enköpings RK. Vid 15-års ålder började han gå upp i vikt och när han var 22 år visade vågen 156 kilo. – Jag sa till mig själv: Gör det här eller dö, säger han.

  • Publicerad 18:34, 4 apr 2017

Simon Axelsson tyckte inte själv att han var så stor. Absolut inte Biggest Loser-stor.

Men det gjorde hans vänner. Till sist anmälde de honom till TV-programmet när vågen talade sitt tydliga språk: 156 kilo.

– Jag brydde mig inte om att dem sökte. Trodde inte jag skulle komma med ändå, säger Simon Axelsson och fortsätter:

– Men det blev ett riktigt "wake-up-call" när jag fick komma på casting.

Han växte upp i Lillkryka.

Pappan bor kvar, men själv har han flyttat in till centrala Enköping, jobbar som elevassistent på en högstadieskola och bär på lärardrömmar.

Som barn och ungdom var Simon Axelsson en sportkille. Han spelade fotboll, handboll och rugby.

Men vid 15-års ålder hände någonting. Han började förlora sig själv och samtidigt lägga på sig i vikt.

– Jag prioriterade annat än att idrotta. Jag gick upp mer och mer och till slut vägde jag 156 kilo. Det bara blev så, säger han.

Årets säsong av Biggest Loser spelades in på Ekolsunds slott. För Simon Axelsson kändes det retsamt nära hemma och alla nära och kära.

– Varje dag tänkte jag att "nu skiter jag i det här och bara går hem", säger han.

Att vara med i programmet är något av det värsta 22-åringen gjort i sitt liv. Under inspelningen togs all kontakt med omvärlden ifrån honom och ersattes med träning.

Men nu – med erfarenheten i bagaget – är han glad.

– Jag ångrar inte att jag var med. Det var skönt att komma hem, säger han.

Biggest Loser har premiär på Tv4 på måndag den 10 april. Rugbyspelaren från Enköping är osäker på hur det kommer att kännas att se sig själv på TV.

I början av inspelningen tänkte han mycket på kamerorna, men de glömdes snabbt bort. Samtidigt bubblade mycket känslor upp under de minst sagt speciella och extrema levnadsvillkoren.

– Det är många unga med i årets säsong. Jag ska inte säga för mycket men det kan bli en del drama och pakter, säger Simon Axelsson.

På slottet var livet hårt. Oftast ringde väckarklockan 05.00 och då stod promenad på schemat. Därefter väntade ungefär åtta timmar av mer intensiv träning.

– Jag tror att jag tränade 12 timmar om dygnet och åt mest kyckling och ägg, säger Simon Axelsson.

Nu, efter programmet, vill han leva ett hälsosamt liv med normal kost och träning. 22-åringen har precis klivit in som tränare för Härnevis nystartade damlag i fotboll och han vill fortsätta på den inslagna vägen.

– Jag mår mycket bättre nu och är piggare och gladare, säger Simon Axelsson.

Simon Axelsson

Ålder: 22

Bor: Enköping

Gör: Elevassistent på Kunskapsskolan

Intressen: Sport (har precis tagit över som tränare för Härnevis damlag).

Aktuell: Är en av årets deltagare i Biggest Loser

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Flera båtmotorstölder upptäckta på Märsön

Nyheter Flera båtmotorstölder har upptäcks på Märsön de senaste dagarna.tisdag 24/4 11:47

Inbrott på företag som hyr ut maskiner

Nyheter Ett maskinuthyrningsföretagpå Skälbygatan har haft infrott under natten mellan fredag och lördag. – Övervakningsfilm finns, men alla iakttagelser är intressanta, säger närpolischef Jan Håkansson.söndag 22/4 8:53