Billigare. Avgiften till simskolan i Farsta sänks. Foto: Maja Brand

Simskolan i Farsta blir billigare

Det ska bli billigare att gå i simskola på Farsta simhall i början av nästa år.

  • Publicerad 11:12, 11 okt 2017

Den styrande majoriteten i Stockholm vill öka simkunnigheten i ytterstaden och sänker därför avgiften för simskolan i bland annat Farsta.

Det ska kosta 400 kronor i stället för 700 för den som bokar en simkurs på åtta tillfällen på simhallarna i Farsta, Husby, Skärholmen, Tensta och Vällingby. Det nya priset gäller från mars 2018.

Förutsättning för godkänt

Majoriteten budgeterar 8 miljoner kronor för sänkningen av avgiften.

Bakgrunden till satsningen är att simkunnigheten skiljer sig åt mellan olika delar av staden, men är en förutsättning för att få godkänt i idrott i skolan. Det skriver Socialdemokraterna i ett pressmeddelande.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

AVSLÖJAR: Stadens nya skolregler skulle uppfostra föräldrar

Nyheter Stoppades i sista stund Staden ville sätta ner foten mot föräldrar som ställer orimliga krav på lärare. Därför togs en lista med uppfostrande regler fram för hur alla föräldrar ska bete sig mot skolan. Men den stoppades i...måndag 16/10 16:45

Dalen får 100 nya hyresrätter

Nyheter Byggs bara 250 meter från t-banan Sex våningar högt, så stort väntas det nya hyreshuset i Dalen bli, med inflyttning 2020. Huset ska rymma 100 lägenheter.måndag 16/10 15:32