Billigare. Avgiften till simskolan i Farsta sänks. Foto: Maja Brand

Simskolan i Farsta blir billigare

Det ska bli billigare att gå i simskola på Farsta simhall i början av nästa år.

  • Publicerad 11:12, 11 okt 2017

Den styrande majoriteten i Stockholm vill öka simkunnigheten i ytterstaden och sänker därför avgiften för simskolan i bland annat Farsta.

Det ska kosta 400 kronor i stället för 700 för den som bokar en simkurs på åtta tillfällen på simhallarna i Farsta, Husby, Skärholmen, Tensta och Vällingby. Det nya priset gäller från mars 2018.

Förutsättning för godkänt

Majoriteten budgeterar 8 miljoner kronor för sänkningen av avgiften.

Bakgrunden till satsningen är att simkunnigheten skiljer sig åt mellan olika delar av staden, men är en förutsättning för att få godkänt i idrott i skolan. Det skriver Socialdemokraterna i ett pressmeddelande.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Vidare för omstridda bostadsbyggen i Söderort

Nyheter Öppnar för högre hus vid Kärrtorps IP Den rödgröna majoriteten höll: igår enades stadens byggpolitiker om att rulla vidare med 1 300 nya lägenheter vid Nytorps gärde och Kärrtorps IP.fredag 23/3 10:54

Omfattande strömavbrott i södra Stockholm

Nyheter Skadad kabel orsakar avbrott Hägersten-Liljeholmen har drabbats av ett långvarigt strömavbrott under fredagen. Orsaken är en skadad kabel.fredag 23/3 10:16