Billigare. Avgiften till simskolan i Farsta sänks. Foto: Maja Brand

Simskolan i Farsta blir billigare

Det ska bli billigare att gå i simskola på Farsta simhall i början av nästa år.

  • Publicerad 11:12, 11 okt 2017

Den styrande majoriteten i Stockholm vill öka simkunnigheten i ytterstaden och sänker därför avgiften för simskolan i bland annat Farsta.

Det ska kosta 400 kronor i stället för 700 för den som bokar en simkurs på åtta tillfällen på simhallarna i Farsta, Husby, Skärholmen, Tensta och Vällingby. Det nya priset gäller från mars 2018.

Förutsättning för godkänt

Majoriteten budgeterar 8 miljoner kronor för sänkningen av avgiften.

Bakgrunden till satsningen är att simkunnigheten skiljer sig åt mellan olika delar av staden, men är en förutsättning för att få godkänt i idrott i skolan. Det skriver Socialdemokraterna i ett pressmeddelande.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

16-åringen häktas för knivdådet i Enskede

Nyheter Tidigare dömd för flera brott: "Lång bakgrund av kriminella handlingar” Den 16-åring som misstänks för knivmordet på en 17-åring elev på Enskede Gårds gymnasium har nu häktats misstänkt för mord. Han är tidigare dömd för flera brott och fick så sent som i januari ett...fredag 15/12 16:38

16-åring begärd häktad misstänkt för mord

Nyheter Greps efter knivdådet på Enskede gårds gymnasium Den 16-åring som misstänks för att ha dödat en 17-åring på Enskede gårds gymnasium i onsdags har begärts häktad av åklagare.fredag 15/12 13:14