Billigare. Avgiften till simskolan i Farsta sänks. Foto: Maja Brand

Simskolan i Farsta blir billigare

Det ska bli billigare att gå i simskola på Farsta simhall i början av nästa år.

  • Publicerad 11:12, 11 okt 2017

Den styrande majoriteten i Stockholm vill öka simkunnigheten i ytterstaden och sänker därför avgiften för simskolan i bland annat Farsta.

Det ska kosta 400 kronor i stället för 700 för den som bokar en simkurs på åtta tillfällen på simhallarna i Farsta, Husby, Skärholmen, Tensta och Vällingby. Det nya priset gäller från mars 2018.

Förutsättning för godkänt

Majoriteten budgeterar 8 miljoner kronor för sänkningen av avgiften.

Bakgrunden till satsningen är att simkunnigheten skiljer sig åt mellan olika delar av staden, men är en förutsättning för att få godkänt i idrott i skolan. Det skriver Socialdemokraterna i ett pressmeddelande.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Zlatan öppnar Stockholms största padel-center

Nyheter ✔Zlatan inblandad ✔Öppnar innan nyår Om allt går i lås öppnar Stockholms största padelcenter i Årsta innan årsskiftet. Bakom satsningen står Zlatan Ibrahimovic.tisdag 17/10 20:03

Hon hyllas för sin debutfilm om att hitta hem

Nyheter ✓Årstabon Sophies film om mellanförskap ✓Se trailern här Ett möte med en barndomsvän på antirasistiska demonstrationen i Kärrtorp är början för Årstabon Sophie Vukovićs uppväxtskildring ”Shapeshifters”. I helgen har den biopremiär.tisdag 17/10 19:30