Sista SD-politikern lämnar partiet inför höstens val

Två representanter blev en. Nu lämnar även Carl Schillander Sverigedemokraterna Ekerö. Därmed saknar partiet politiker i kommunfullmäktige.

  • Publicerad 11:00, 2 feb 2018

Som ensam ledamot och utan plats i utskotten så är det givet att man inte kan uträtta något.

Vid kommunvalet 2014 fick Sverigedemokraterna två mandat i Ekerö kommunfullmäktige. Efter lite knappt halva mandatperioden valde tidigare gruppledaren John Sjögren att lämna paritet och fortsätta som politisk vilde.

Hans roll togs då av partikollegan Carl Schillander, som blev ensam SD-representant. Partiet sakande nämligen ersättare. Nu står båda stolarna tomma sedan även Carl Schillander valt att tacka för sig.

– Enbart av den anledningen att det är påkallat av högst privata skäl som gör att jag flyttar från kommunen. Då man gör det så kan man heller inte stå kvar på förtroendeposter, säger han.

Hur ser du på din insats i kommunpolitiken den senaste mandatperioden?

– Som ensam ledamot och utan plats i utskotten så är det givet att man inte kan uträtta något. Dock har väl blotta närvaron lärt församlingen att till nästa val kommer SD att förstärkas och man har att förhålla sig till det. Självklart hade det varit bra om båda de som blev invalda också suttit mandatperioden ut. Men privata förhållanden kan ändras som faktiskt står över politiken.

Vad säger du till de väljare som röstat på partiet och nu saknar representant?

– Att det just nu i åtta månader inte sitter någon i kommunfullmäktige som företräder SD av olika skäl. Dock är partiet högst närvarande i kommunen och kommer ha starka kandidater som sina företrädare efter september.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Strömlöst fredagsmys på Färingsö

Nyheter Fredagskvällen började med strömavbrott för många på Färingsö. Inte förrän efter 19.00 var strömmen tillbaka i alla hushåll.måndag 19/2 15:13

KRÖNIKA: Det personliga är det politiska – och tvärtom

Krönika I diskussioner om valet i höst så handlar det ofta om de stora penseldragen. Ideologier, nationella riktlinjer, landets plats i EU, i världspolitiken, i den globala ekonomin. Det är ofta sådant som...fredag 16/2 14:27

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter