SKADADE. En ammoniakläcka inträffade vid ishallen på söndagen. Foto: Arkivbild/Ulrica Andersson

Skadades av ammoniakläcka

Två personer fick uppsöka sjukvård när en ammoniakläcka inträffade i Sundbybergs ishall.

  • Publicerad 08:15, 2 okt 2017

Det var när man borrade i isen vid 13-tiden på söndagen som ett läckage av ammoniak uppstod, enligt polisen.

En person fick föras till ögonläkare efter att ha fått ammoniak över sig. Initiala uppgifter tyder på att skadorna är lindriga, uppger polisen på sin hemsida.

Ytterligare en person har uppsökt sjukvård för kontroll, på grund av andningssvårigheter.

Räddningstjänsten har arbetat med att täta läckan. Reparationerna beräknas vara klara tills på tisdagen, enligt Sundbybergs stad. Ishallen håller stängt under måndagen.

Sommaren 2015 grävdes ett ammoniakrör av i samband med byggarbeten vid ishallen. Då spärrade polisen av och uppmanade människor att ta en annan väg.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kortare tåg efter misstänkt bromsfel

Nyheter Fem av tvärbanans vagnar har tagits ur trafik, på grund av att ett misstänkt bromsfel upptäckts. Kortare tåg kan nu leda till ökad trängsel i rusningen.fredag 16/3 16:25

Frida lyfter flickor i New York

Nyheter I veckan har Frida Jonsson från Stjärnjouren varit hos FN för att träffa andra som arbetar för flickors och kvinnors rättigheter. – Jag ska sprida det till alla våra fantastiska volontärer, vad vi...fredag 16/3 14:51