SKADADE. En ammoniakläcka inträffade vid ishallen på söndagen. Foto: Arkivbild/Ulrica Andersson

Skadades av ammoniakläcka

Två personer fick uppsöka sjukvård när en ammoniakläcka inträffade i Sundbybergs ishall.

  • Publicerad 08:15, 2 okt 2017

Det var när man borrade i isen vid 13-tiden på söndagen som ett läckage av ammoniak uppstod, enligt polisen.

En person fick föras till ögonläkare efter att ha fått ammoniak över sig. Initiala uppgifter tyder på att skadorna är lindriga, uppger polisen på sin hemsida.

Ytterligare en person har uppsökt sjukvård för kontroll, på grund av andningssvårigheter.

Räddningstjänsten har arbetat med att täta läckan. Reparationerna beräknas vara klara tills på tisdagen, enligt Sundbybergs stad. Ishallen håller stängt under måndagen.

Sommaren 2015 grävdes ett ammoniakrör av i samband med byggarbeten vid ishallen. Då spärrade polisen av och uppmanade människor att ta en annan väg.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Djuren krymper i ny utredning om gård

Nyheter Redan 2014 fanns en utredning om en stadsbondgård i Sundbyberg. Kommunstyrelsen tog aldrig upp frågan – nu tas omtag med mindre djur.söndag 22/10 10:21

Ombildning ”har inte skötts seriöst”

Nyheter Eftersatt underhåll och okritisk information om lån med hög ränta, så beskrivs den stora ombildningen på Lötsjövägen i Hallonbergen. Företaget som skött ombildningen och sedermera fått ta hand om...lördag 21/10 11:21