Samuel Klippfalk. Foto: Michael Folmer

"Skandalöst att ta bort tunnelbana från Hagalund"

– Trots den stora nyttan för resenärerna struntar regeringens förhandlare i Hagalund när de idag presenterar förutsättningarna för storstadssatsningar i Sverigeförhandlingen. Det är inget annat än skandal om en tunnelbanestation i Hagalund inte finns med när den gula linjen byggs, uppger Samuel Klippfalk (KD) nu på förmiddagen.

  • Publicerad 10:53, 8 feb 2016

Kristdemokraterna Samuel Klippfalk (KD), kommunalråd i Solna, och Karl Henriksson (KD), ordförande för landstingets beredning för trafikplanering, kom strax före lunch med kraftig kritik mot den så kallade Sverigeförhandlingen.

– Det här är kasst. Sverigeförhandlingen missar öppet mål om man inte väljer att titta vidare på en station i Hagalund och det skulle innebära ett svek både mot Solnaborna och skattebetalarna i övrigt. Sista ordet är ännu inte sagt och vi ska fortsätta göra vad vi kan för att Solna får en station i Hagalund, säger Samuel Klippfalk i ett pressmeddelande.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Solna

Ny tidtabell tidigast om ett år

Nyheter Justeringar kan öka antalet tåg Nya Citybanan har kostat 17 miljarder kronor och invigdes under pompa och ståt i somras. Men på många pendeltågsstationer har de nya tabellerna orsakat kaos under rusningstid. Någon ändring av de...måndag 11/12 18:02

Nu förändras pendeltågstrafiken

Nyheter Vi listar allt du behöver veta inför måndag Här är de stora förändringarna som införs från och med nu.söndag 10/12 21:02