"Brotherhood plaza". I höstas började en upprustning av Skarpnäcks skejtpark, som kommer att fortsätta under våren. Foto: Brotherhood plaza

Skarpnäcks skejtpark blir ännu bättre i vår

I vår fortsätter upprustningen av Skarpnäcks skejtpark. Bland annat ska problemet med översvämningar lösas.

  • Publicerad 11:40, 5 feb 2018

I augusti drogs en upprustning av Skarpnäcks skejtpark "Brotherhood plaza" igång.

– Det känns som att parken varit eftersatt och det har vi tagit igen. Vi har egentligen sett över hela skejtdelen och omformat en del, åtgärdat saker som inte varit klara eller gått sönder och målat om. Vissa träd som var farliga har tagits bort också, säger Peter Mellin som är parkingenjör i Skarpnäcks stadsdel.

De som jobbat med upprustningen är bland annat unga lokalbor med skejtintresse från Skarpnäck, Bagarmossen och Hammarbyhöjden. Upprustningen har skett pö om pö under hösten, men inte allt hanns med innan det blev för kallt för att fortsätta.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

I vår fortsätter dock arbetet med att göra parken bättre – bland annat måste problemet med att det blir översvämning i parken när det regnar, lösas.

– Vi är inte riktigt i mål än på grund av det här vattenproblemet. Det går en parkväg rakt igenom och när det regnar mycket blir massa vatten kvar där. Vi måste försöka hitta ett sätt att leda bort vattnet till en lämplig dagvattenbrunn, säger Peter Mellin.

Han säger att det också kan bli tal om en vidareutveckling av själva skatedelen under våren, när det börjar bli varmare. Allt som allt går notan på 500 000 kronor för upprustningen av Brotherhood plaza.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nyrenoverad förskola i Kransen läggs ner

Nyheter Förälder: "Det är beklagligt" Ett 40-tal barn tvingas flytta när förskolan Äventyret i Midsommarkransen stänger efter sommaren. Men barngrupperna ska inte splittras, försäkrar Cecilia Hjelm, områdeschef för förskoleområdet.lördag 17/2 9:30

Helgtips: Gör en tidsresa genom epokerna

Nyheter ✔Antikmässa ✔Garage Sale ✔Bakluckeloppis Antikviteter, vintage och retro är orden som gäller i helgen. Den som är peppad på fynd från förr kan bege sig till Älvsjö, Enskededalen, Kista eller centrala stan.lördag 17/2 8:04