Klart man ska ha konferens på Mauritius över jul? Och en Audi för nära 1,2 miljoner. Foto: Most Photos

Skattesmäll för Vallentunaföretagare efter Mauritius, spa och bergsguide

Styrelsemöte i de schweiziska alperna och konferens på Mauritius? Ja, säger en företagare i Vallentuna. Nej, säger Skatteverket, som nu beslutat att mannen ska skatta för pengarna.

  • Publicerad 11:45, 17 maj 2017

En 41-årig företagare i Vallentuna har betalat med företagets pengar för flera resor som han uppgett varit jobbresor till bland annat Mauritius och Schweiz. Men Skatteverket säger att resorna varit privata. Dessutom har företagaren tagit kostnader som aromamassage och kostymer på företaget.

Utöver det har mannen kört en Audi RS 6 Avant som köptes in för 1,2 miljoner kronor och redovisat bilförmån till ett värde av 3 900 kronor per månad. Men enligt Skatteverket ska en bil av det slaget – en lyxbil – beskattas med 18 500 kronor i månaden.

Totalt ska företagaren betala 148 900 kronor mer i skatt för år 2015 än vad han betalat. Dessutom blir det ett skattetillägg om 33 401 kronor.

"Behöver en avskild miljö"

”Styrelsen i företag av bolagets storlek har ett behov av att kunna hålla strategiska möten i en avskild miljö”, svarar företagsledaren på Skatteverkets kritik när det gäller en skidresa till Schweiz.

Anledningen att man åkte till Mauritius första gången var att man skulle nätverka, och andra gången gällde det en konferensresa för företagsledningen. Men det faktum att chefens fru och två barn följde med vid den ena resan gjorde att Skatteverket tyckte det snarare lät som en rekreationsresa, även om familjemedlemmarna betalade sin resa själva.

Även på Cypern var familjen med.

Här är några av avdragen som inte Skatteverket går med på:

Två personer från företaget gjorde två resor till Mauritius, till en kostnad av 30 644 och 60 053 kronor. Företagarens hustru och två barn deltog vid den ena resan, som gick vid jul, men de betalade resekostnader själva.

Tre personer åkte till Schweiz. Bergsguide, liftkort och utrustning ingick i beloppet 50 473 kronor.

Två vuxna och ett barn har bott på hotell på Cypern vid två tillfällen. Cypernresorna kostade 22 464 kronor och 19 073 kronor.

Resor till Berlin och Göteborg.

Kostymer, massage, drinkar och restaurangbesök.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Bråk på Danderyds sjukhus

Nyheter Polis på platsen Vid halv fyra-tiden fick polisen in ett larm om ett bråk på Danderyds sjukhus.tisdag 23/1 16:37

Massor av animerat i Vallentuna Kulturhus

Nyheter "Får se hur filmframställningen gått till" I vår visas olika animerade filmer på kulturhuset. Dessutom blir det utställning med Dunderklumpens "pappa" Per Åhlén, och lokala kulturskoleelever visar sina filmer.tisdag 23/1 15:53