Hammarbyskolan i södra Hammarbyhöjden har skickat ut en varning till föräldrarna. Foto: Google

Skola varnar: Låt inte barnen gå hem själva

I Söderort utreder polisen att en man ska ha försökt locka med sig flickor i sin bil. Nu uppmanar en rektor föräldrar att inte låta barnen gå själv till och från skolan.

Enligt Hammarbyskolan södra i Hammarbyhöjden ska två elever ha utsatts den senaste veckan. Signalementet är en mörkklädd man i en svart bil.

– Polisen tar det på allvar och utreder. En av incidenterna tar de på lite mer allvar, säger rektor Ann-Marie Bovin.

Ytterligare en incident som ska ha skett i onsdags, med en "lite äldre man, flint med lite grått hår på sidorna" i en vit Mazda, har avskrivits som påhittad av barnet.

Nu har skolan skickat ut ett brev till alla föräldrar där de uppmanar dem att följa sina barn till och från skolan, eller se till så att barnen går tillsammans i grupp.

"Man blir rädd och orolig"

– Vi pratar även med barnen så att de förstår att de bara ska springa därifrån och direkt berätta för sina föräldrar, säger biträdande rektor Catharina Lenman.

Tidningen Hammarby/Skarpnäck har varit i kontakt med en förälder vars barn går på Hammarbyskolan södra. Hen säger så här:

– Man blir rädd och orolig. Min dotter är så liten, så hon går inte till skolan själv men det är klart att man blir mer uppmärksam. Det svåra är nu att prata med barnen utan att skrämma upp dem. Det är lätt att det blir mycket spekulationer. Vid samtliga incidenter har det varit rådiga barn som inte har lurats in i bilen, som tur är, säger hen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här är Söderortskidsen med egen teater

Nyheter Finns plats för fler Egentligen skulle de bara ha funnits i ett år men de vägrade att lägga ner. Nu, fem år och sex pjäser senare, är teatergruppen Umbra tajtare än någonsin.lördag 23/9 8:00

Ja till nytt kulturhus i Östberga

Nyheter Igår blev det klart, Östbergaborna får ett eget kulturhus i centrum. Huset ska rymma bland annat fritidsgård, bibliotek, kafé och öppen förskola.fredag 22/9 14:28