Arkivbild. Lilla Adolf Fredrik byggs om och får två nya klassrum. Foto: Mia-Li Hallengren

Skolan Lilla Adolf Fredrik byggs ut

Lilla Adolf Fredrik på Dalagatan byggs ut och blir en F-6-skola. Det innebär att man kommer att kunna ta emot ytterligare 26 elever.

  • Publicerad 14:58, 30 jan 2018

På torsdag väntas politikerna i utbildningsnämnden fatta beslut om att bygga ut Lilla Adolf Fredrik på Dalagatan 18 för 18 miljoner kronor.

I dag är det en F-5 skola med 396 elever men i och med ombyggnaden, som sker invändigt, blir det en F-6-skola. Två nya klassrum för årskurs 6 byggs på plan 5 i huvudbyggnaden och arbetet beräknas vara klart lagom till att eleverna börjar skolan efter sommarlovet i år.

– Det är toppen för eleverna att de kan få en sammanhållen skolgång F-6, säger skolborgarrådet Olle Burell (S), i ett pressmeddelande.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kan Village People rädda bokhandeln Hedengrens?

Nyheter "Inga kunder har strömmat till" Den anrika bokhandeln Hedengrens testar en ny grej inför årets bokrea.fredag 23/2 16:37

Brottartalang på Östermalm i landslaget

Nyheter "På mattan är det alltid krig" Som femåring började Östermalmsbon Georgios Barbanos brottas men först när han var 13 började han gilla sporten på riktigt. Nu, två år senare, är han uttagen till landslaget.fredag 23/2 15:45