Arkivbild. Lilla Adolf Fredrik byggs om och får två nya klassrum. Foto: Mia-Li Hallengren

Skolan Lilla Adolf Fredrik byggs ut

Lilla Adolf Fredrik på Dalagatan byggs ut och blir en F-6-skola. Det innebär att man kommer att kunna ta emot ytterligare 26 elever.

  • Publicerad 14:58, 30 jan 2018

På torsdag väntas politikerna i utbildningsnämnden fatta beslut om att bygga ut Lilla Adolf Fredrik på Dalagatan 18 för 18 miljoner kronor.

I dag är det en F-5 skola med 396 elever men i och med ombyggnaden, som sker invändigt, blir det en F-6-skola. Två nya klassrum för årskurs 6 byggs på plan 5 i huvudbyggnaden och arbetet beräknas vara klart lagom till att eleverna börjar skolan efter sommarlovet i år.

– Det är toppen för eleverna att de kan få en sammanhållen skolgång F-6, säger skolborgarrådet Olle Burell (S), i ett pressmeddelande.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ny krog flyttar in i på västra Ringvägen

Nyheter Öppet för frukost Ringos i MTG-huset på Ringvägen har stängt och ersättas av ny krog.torsdag 22/2 19:30

Anrika strandhuset kan bli krog

Nyheter Kungsholmsvillan från 1800-talet har stått övergiven En outnyttjad pärla mitt i staden som skulle förvandlas till ett nytt sportcenter. Så beskrev fastighetskontoret Annexet vid Smedsuddsbadet för några år sedan. Sedan dess har allt stått stilla –...torsdag 22/2 17:00