Skolbeskedet en chock för föräldrarna

Beskedet att Bergshamraskolan ska privatiseras kom som en chock för föräldrarna som planerar protestmöten och namninsamlingar.

  • Publicerad 12:19, 11 jan 2017

"Det största kommunala sveket mot Bergshamra någonsin"

– Det här är det största kommunala sveket mot Bergshamra någonsin. I stället för att privatiseras borde skolan ha fått resurser att utvecklas på lång sikt. Det här är ett fantastiskt område med stort engagemang och en stark föräldragrupp. Solna stad tror att man kan sköta det här med armbågen men vi föräldrar är inte beredda att sälja ut våra barn hur som helst, säger föräldern Åsa Lind.

Det var i måndags som Solna stad meddelade att Raoul Wallenbergskolan, RWS, vill ta över driften av Bergshamraskolan från höstterminen 2018. Alliansen är positiv till förslaget.

I dag, onsdag, kommer föräldrarna att hålla ett eget krismöte, på torsdag informerar Solna stad för första gången föräldrarna – och på måndag hamnar frågan på kommunstyrelsens bord.

– Kommunen försöker hasta iväg beslutet på bara några veckor och säljer ut skolan till en aktör med tveksamt rykte. Man har mörkat hela processen. Ingen har frågat oss föräldrar, säger Olof Granberg som även han har barn i skolan.

Framför allt är det bristen på information som upprör föräldrarna. Många vill även behålla skolan i kommunal regi.

– Vi vill att våra barn ska gå i en kommunal skola men snart är vi omringade av privatskolor. Många funderar faktiskt på att flytta ifrån Bergshamra. Kallar man det valfrihet? Och varför bjöd man inte in fler aktörer om man nu vill privatisera? undrar Malin Wieser.

Det är RWS som skickar in en ansökan till Skolinspektionen, men kommunstyrelsen kommer vid sitt nästa sammanträde den 16 januari ställa sig positiv till ansökan.

Ett besked från Skolinspektionen kommer troligtvis efter sommaren. Är beskedet positivt tar RWS över driften av Bergshamraskolan från höstterminen 2018.

– Ett så här stort beslut ska inte hastas igenom över jul och nyår. Det handlar om barnens framtid, säger föräldern Anders Rayner.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Solna

Klart: Det blir Södra Hagalund

Nyheter Namnet på nya stationen klubbat Nu är det definitivt klart – den nya tunnelbanestationen i Solna ska heta Södra Hagalund. Beslutet har tagits i landstingets trafiknämnd.torsdag 26/4 16:38