Växlingskontoret i Jakobsberg utsattes under förmiddagen för vad som verkar ha varit ett väpnat rånförsök. Foto: Direktpress

Skottlossning under rånförsök mot växlingskontor

Flera gärningspersoner har försökt råna ett växlingskontor i Jakobsberg. I samband med rånförsöket avlossades också skott inne i växlingskontoret.

  • Publicerad 13:00, 19 apr 2017

Larmet kom vid 11.30 på onsdagsförmiddagen.

– Det rörde sig om tre gärningsmän och det gäller växlingskontoret vid Jakobsbergs station. Man har haft ett större vapen som uppfattats som gevärsliknande, säger Eva Nilsson på Stockholmspolisens ledningscentral.

Gärningspersonerna var maskerade vid rånet. På eftermiddagen kunde polisens tekniker bekräfta att det skett skottlossning inne på växlingskontoret.

– Det är bevisat efter teknisk undersökning att det avlossats skott i lokalen, säger Towe Hägg på Stockholmspolisens ledningscentral.

Ingen skadades fysiskt inne på växlingskontoret. Gärningspersonerna lämnade kontoret springande och hoppade in i en bil.

I samband med att larmet kom påträffade polisen också en brinnande bil på Passadvägen, någon kilometer bort från växlingskontoret.

"Jättemycket vittnen"

Polisen har nu lyckats bekräfta en koppling till rånet.

– Vi vet att ett fordon som de använt sig av är det som lämnades brinnande en bit därifrån, det har tekniker gjort en första undersökning på och ska undersöka mer när det bärgats, säger Towe Hägg.

Det är inte känt hur de tog sig vidare från Passadvägen.

– Vi är intresserade av att höra av om folk har sett något i området där den första bilen lämnade, säger Towe Hägg.

Den som har tips kan höra av sig till polisen på 114 14. En förundersökning inleddes under dagen om försök till rån eftersom rånarna inte lyckades få med sig något. Än så länge är ingen gripen, uppger polisen.

De har också sökt med hundpatruller och helikopter i området.

– Det var jättemycket vittnen i centrum som vi kommer att höra och vi pratar med personalen, säger Eva Nilsson.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Dags igen! Pendeltågstrafiken stängs av

Nyheter Tågen kör inte mellan Sundbyberg och Jakobsberg Andas in. Andas ut. I maj stänger Trafikverket återigen av pendeltågstrafiken mellan Sundbyberg och Jakobsberg.torsdag 19/4 12:14

Zombieapokalypsen har kommit – till Bromma

Nyheter Vi testar nya, galna VR-centret i Ulvsunda Gå på äventyr, skjut zombies och avgör hur bra kompisen kommer vara vid en eventuell zombieapokalyps. Vi har testat på det nya VREX-centret i Ulvsunda – det första i sitt slag i hela landet.onsdag 18/4 12:10