Skriande brist på sjuksköterskor

Bristen på sjuksköterskor i Stockholm börjar bli akut. Nu varnar Eva Nowak på Vårdförbundets Stockholmsavdelning för att vårdplatser kan komma att dras in.

  • Publicerad 11:41, 19 mar 2012

Rekryteringen av sjuksköterskor inför sommaren går oroväckande trögt. Det är bland annat sjuksköterskornas krav på högre ingångslöner som skapar problem, rapporterar Metro.
Södersjukhuset erbjuder upp till 30 000 kronor i bonus till den som vill avstå sin semster. Men det avråder Eva Nowak på Vårdförbundet från.

– Vi säger blankt nej. Alla ska ha sin semester.

Hon menar att sjuksköterskor som får jobba för mycket gör att patientsäkerheten sätts på spel.

 

 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Krogar sålde torrt under fotbollsfesten

Nyheter ”Helt sjukt”, säger krögarna på Fleminggatan efter fotbollsfesten som drog in i onsdags. Flera ställen sålde slut på allt. Utom mat.onsdag 24/5 19:31

Var inte nöjd med krogarna – nu öppnar hon egen crêperia

Nyheter Vad gör man om man inte gillar restaurang-utbudet i sitt område? För Norra Djurgårdsstads-bon Irma Castaños är svaret givet. Startar ett crêperie.onsdag 24/5 19:30