Skridsko-Johan i Blackeberg slipade skridskor åt de nyanlända eleverna på Höglandsskolan. Foto: Mikael Andersson

Skridsko-Johan ställde upp när nyanlända elever ville testa isen

Skridsko-Johan i Blackeberg fick höra att Höglandsskolans nyanlända elever hade planer på att lära sig åka skridskor. Då ställde han upp och slipade grillorna gratis.

  • Publicerad 16:37, 14 feb 2017

Det är kul att se hur många som blir engagerade

Johan Berg jobbar med skridskor sedan många år tillbaka och är nog för de flesta i Blackeberg känd som Skridsko-Johan. För en tid sedan ställde han upp och bjöd på skridskoslipning till en klass med nyanlända elever i Höglandsskolan.

– Det kändes ganska självklart. Nånting ska man ju ställa upp med i samhället, det tycker jag, som god medmänniska, och det har jag väl alltid gjort, säger han.

Ny satsning ska få gamla och nyanlända elever att mötas på Höglandsskolan

För Kaveh Pakjoo, som är fritidsledare på Höglandsskolan och anordnar aktiviteter för de nyanlända eleverna betyder den här typen av engagemang mycket.

– Det är kul att se hur många som blir engagerade. Mycket har kommit ifrån att jag ringer någon eller lägger ut en annons på Facebook. Det glädjer mig väldigt mycket, säger han.

Nu hoppas han på att fler ska vilja engagera sig från olika håll.

– Det behöver inte vara kring material och prylar utan att folk hör av sig och vill träffas. Det ger mycket att få möta de här killarna. Jag hoppas fler ser det, säger han.

Men för Johan Berg räcker det just nu med att slipa skridskorna, han själv kommer inte hänga med på något ispass i närtid:

– När jag är ledig gör jag andra saker. 60 timmar skridskor i veckan räcker tycker jag, säger han.

#stockholmhjälper: Västerort sluter upp för flyktingarna

Vill du vara med?

Fritidsledare Kaveh Pakjoo anordnar flera aktiviteter runt om i Bromma tillsammans med Höglandsskolans nyanlända elever, till exempel filmvisningar och skridskoåkning. Flera av dem får gärna andra hänga med på, både etablerade svenskar och andra nyanlända.

På Facebooksidan "Kavehs fritid" utannonseras aktiviteterna.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ungdomar planerade gemensam cannabisrökning

Uppmanades komma till Nockeby En ”cannabisrökardag” planerades bland högstadieungdomar från Stenhamra och Ekerö i fredags. Men när polisen åkte runt på öarna hittade de ingenting.måndag 23/4 16:29

Ingen oro för mystisk bidöd i Västerort

Så säger Västerortsodlare efter larm om bidöd på Ekerö I grannkommunen Ekerö har ovanligt många bin dött i år. Vi ringde runt till Västerorts biodlare för att se om de märkt av någon mystisk bidöd i år.måndag 23/4 16:24