KLOTTER. Saneringen i pendeltågsvagnen kostade 1 520 kronor, som 19-åringen nu måste betala. Foto: Christoffer Röstlund Jonsson/Arkivbild

SL-klottrare döms

En 19-årig Väsbybo döms till dagsböter för att ha klottrat i en pendeltågsvagn. Förutom dagsböterna (totalt 2 500 kronor) ska han också betala 1 520 kronor till SL för saneringskostnaden.

  • Publicerad 09:48, 8 nov 2017

Det var i januari 2017 som 19-åringen bestämde sig för att klottra på golvet i en pendeltågsvagn mellan Upplands Väsby och Rosersberg.

Han gjorde det dock inte obemärkt. Nu i oktober åtalades han vid Attunda tingsrätt för skadegörelse och ringa narkotikabrott och han erkänner båda gärningarna. Väsbybon döms till 50 dagsböter om sammanlagt 2 500 kronor och ska därutöver betala 1 520 kronor i skadestånd till SL för saneringskostnaden.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Källaren som har allt man kan drömma om

Nyheter SE FILM Ylva och Linda kan ha Sveriges bästa mancave Adam Alsing med tv-team hade precis varit här, nu har Vi i Väsby det också — igen. I Cirkus Cinema, en källare utöver det mesta, flätas nostalgi och upplevelse samman i det som kan bli Sveriges bästa...fredag 23/2 16:12

BSK J15 tog SM-brons i futsal

Sport Efter ett lyckat futsalslutspel kan Bollstanäs J15-lag stoltsera med en bronsmedalj.fredag 23/2 11:00