Gullmarsplan har länge plågats av en tråkig lukt. Kan det vara över nu? Foto: Karoline Montero Araya

SL: Nu SKA bajslukten på Gullmars försvinna – på riktigt

Först var det en fettavskiljare som inte funkade – sen en avloppspump som strejkade. Men nu tror sig SL ha löst luktproblemet på Gullmarsplan.

Nu hoppas vi att pumparna håller och att det inte ska lukta mer. Det har varit en tråkig långbänk det här.

Turerna kring den påträngande lukten på Gullmarsplan har varit många.

Senast vi skrev om saken var i början av maj. Då riktade ägaren till restaurang Trafiket, vid ankomsthallen, kritik mot SL och menade att de skyllde lukten på restaurangens fettavskiljare, som gör att fett inte följer med ut i avloppet. Ägaren Serdar Acikgöz menade att lukten i stället kom från avloppet.

SL:s bajsflopp – lukten på Gullmars försvinner inte

Acikgöz sa att Trafiket betalat runt en miljon kronor till SL för att byta ut fettavskiljaren, men att lukten inte försvunnit efter det.

Presskommunikatören hos SL, Claes Keisu, sa då att deras entreprenör skulle sättas på uppdraget att spåra upp roten till problemet på nytt, och nu säger han att det gett resultat.

– Det handlar om några pumpar som inte fungerat. De ska pumpa upp avloppsvatten från en pumpgrop där det samlas avloppsvatten men när de inte funkat har avloppsvattnet blivit kvar. Man har också dragit om ventilationen från pumprummet och tätat luckorna till pumpen för att det inte ska lukta därifrån, säger Claes Keisu.

Mysteriet löst – nu försvinner bajslukten från Gullmarsplan

Trafiket menade redan tidigare i våras att lukten kom från avloppet, vad säger du om det?

– Först var det fettavskiljaren och så löste vi det problemet. Sen strejkade pumparna efter det i våras. Nu hoppas vi att pumparna håller och att det inte ska lukta mer. Det har varit en tråkig långbänk det här, säger Claes Keisu.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

DEBATT. Rouzbeh Djalaie: "Många av killarna som dödar och dödas har jag träffat"

Debatt Rouzbeh Djalaie har gjort journalistik i Stockholms förorter i mer än 10 år. På DirektPress och för Sveriges Radio. Nu ser han killar han intervjuat dödas på gatorna och han efterlyser handling.tisdag 22/8 16:30

Här får Stockholm 400 nya hyresrätter med odling på taket

Nyheter Arbetet med nya Årstafältet rullar vidare. Nu visas de första skisserna på flera hundra nya hyresrätter, en ny grundskola och en ny idrottshall.tisdag 22/8 15:08