Foto: Mostphotos

SL varnar när Roslagsbanan tjuvstartar

Roslagsbanans Kårstalinje är tillbaka i trafik den 20 augusti, men redan den här veckan börjar man att testköra banan. Nu varnar man fotgängare.

  • Publicerad 16:20, 10 aug 2017

Den 20 augusti går äntligen startskottet för Kårstalinjen efter att linjen varit avstängd sedan i början av januari i år. Men redan söndagen den 13 augusti så börjar man testköra banan och det fram till att linjen officiellt öppnar.

– Vi måste ju provköra nu så man ser att alla åtgärder och allting fungerar korrekt, säger Claes Keisu, presstalesperson hos SL.

– Vi kommer provköra sträckan mellan Djursholms Ösby och Kårsta, hur många tåg och när de kommer vet vi inte.

"I fullfart och kan komma plötsligt"

På landstingets hemsida går man ut med en varning för att uppmärksamma de som vant sig vid att Roslagsbanan är avstängd.

– Varför vi går ut med är för att det gått så lång tid och vi är oroliga för att folk vant sig vid att tåget inte går, att vissa kanske har genat över spåren, vilket man oavsett vad aldrig får göra. Men därför vill vi tala om att tågen kommer i fullfart och kan komma plötsligt.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Hur bra koll har du på Norrorts matkarta?

Nyheter Klarar du 10 av 10? En drös med nya matställen har öppnar i Norrort under det senaste året, men hur bra koll har du egentligen på matställen och mer därtill på hemmaplan?fredag 16/3 15:44

Prisad lärare: "Samhället borde ha mer respekt för yrket"

Nyheter Får fint pris för sitt undervisningssätt Henrik Mickos är gymnasieläraren som är doktor i kemi och som vill göra kemin mer verklig för eleverna. Nu har han tilldelats ett lärarpris för sitt sätt att undervisa.fredag 16/3 15:13

Vi är stockholm