Tjuvarna körde en bil rakt in i butiken för att ta sig in. Foto: Anton Krantz

Smash and grab i Vällingbybutik i natt

Under natten fick polisen larm om ett inbrott i en klädbutik i Vällingbygången. Gärningsmännen använde sig av en personbil för att ta sig in.

  • Publicerad 10:50, 17 feb 2017

Ett okänt antal gärningsmän bröt sig under natten in i en klädbutik i Vällingby centrum. Polisen fick larmet vid tvåtiden, efter att ett vaktbolag hört larmet. På plats såg polisen och väktarna att butiken haft inbrott.

– De har brutit sig in genom dörren med hjälp av en personbil, säger polisens presstalesperson Towe Hägg.

Polisens tog upp jakten på på gärningsmännen, men ingen kunde gripas för stölden. Personbilen som gärningsmännen tagit hjälp av hittades i närheten.

– Bilen har tagits i beslag. Nu ska vi titta igenom eventuella övervakningsfilmer, säger Towe Hägg.

Vad var gärningsmännen ute efter?

– Det vet vi inte än. Butiksinnehavaren ska gå igenom vad som saknas, säger Towe Hägg.

Vällingby city drivs av förvaltningsbolaget Newsec och Rikard Lindegren är centrumchef.

– Det var JC som råkade ut för den här incidenten, säger Rikard Lindegren.

Under hösten och vintern har det skett flera rån i Vällingby city och den senaste tiden har Newsec vidtagit åtgärder för att förebygga det.

– Vi arbetar med att sätta upp pollare vid alla ingångar till torget så att bilar inte ska kunna ta sig in på torget och gatorna i centrum, säger Rikard Lindegren.

Hur kunde de ändå ta sig in hela vägen till Vällingbygången i natt?

– Arbetet med pollare är ganska komplicerat och tar lite tid så det är inte helt färdigt än. Men nu kommer vi att förstärka med provisoriska hinder, som betongsuggor, under tiden. I övrigt gäller det att fortsätta hitta eventuella svagheter och åtgärda dem för att säkerställa säkerheten säger Rikard Lindegren.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Dags för skäggfest i Spånga – igen

Nyheter Spångaprofilen: "Skäggtrenden är här för att stanna" Kamma skägget! Nu är det dags för skäggfest för tredje gången i Spånga.torsdag 22/2 16:53

Snöpliga strulet med p-avgifter i Traneberg

Nyheter Anders har fått 1,5 kilometer till närmaste p-plats De nya p-avgifterna ska driva bort fulparkerarna och ge fler lediga p-platser. Men ibland blir det helt enkelt fel. Med de nya reglerna har Brommabon Anders Hörberg fått 1,5 kilometer till närmaste...torsdag 22/2 16:12