I fjol var det ordentlig feststämning på torget där Monrads senare under kvällen bjöd på efterfest. Foto: Kevin Wedin

Snart dags för Djursholm by night – och det här är vad som sker

Restaurangerna flyttar ut på torget och Vendevägen blir bilfri när det nästa vecka åter är dags för Djursholm By Night.

Årets mest maxade festkväll i Djursholm närmar sig med stormsteg. Nästkommande torsdag är det nämligen dags för den andra upplagan, efter premiärsuccén i fjol, av Djursholm By Night.

– Precis som förra året så blir det modevisning med klädbutikerna på torget. Förra året var det cykelmodevisning, men så blir det inte i år, säger Madeleine Müller från Djursholms företagarförening.

– Det kommer bli mer traditionellt på en röd matta.

Bilfri kväll – uppmanar att cykla

Och för att utnyttja så stora delar av torget som möjligt så blir Vendevägen bilfri för en kväll och bussarna svänger in till torget via Gudmundvägen. Tiderna för kvällen är 18-21, men enligt Madeleine finns det bra möjligheter för fest inpå småtimmarna.

– Vi uppmanar folk att cykla hit, eller gå såklart. Vi kommer göra om torget till höstens mysigaste plats och sen är det säkert någon av restaurangerna som bjuder på efterfest.

Bjuder på folkfest

DJ, restauranger som flyttar ut på torget och bling bling utlovas under kvällen och efter förra årets succé ber man nu till vädergudarna för att få en så fin kväll som möjligt.

– Det ska bli jätteroligt. Det är inte så ofta det är folkfest på torget och förra året fungerade det väldigt väl, men då hade vi otroligt tur med vädret. Men det är många som har efterfrågat det här och det visade sig vara uppskattat, säger Madeleine Müller.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Så kommer vargjakten gå till: har två specialtränade hundar

Nyheter "Jaktledaren bestämmer från dag till dag" Skyddsjakten på den varg som härjat i Vallentuna får ske dygnet runt och använda andra metoder än vid vanlig jakt. Folk har även kontaktat länsstyrelsen och sagt vad de tycker om jakten.torsdag 21/9 16:38

Nio bilder av framtidens Täby – Men vad är det vi ser?

Nyheter Täby tittar mot 2050 Nya torg, massor av bostäder, bättre kommunikationer – här kan du spana in visionsbilderna över hur Täby ska se ut i framtiden.torsdag 21/9 16:15