På söndag startar Essingeöarnas kulturvecka. Foto: Andreas Enbuske

Snart dags för Essingeöarnas egen kulturvecka

Korvgrill, strandfest och konstvandringar. På söndag börjar Essingeöarnas egen kulturvecka. "Vi vill visa att vi hör ihop", säger Claes-Göran Borg, ordförande i hembygdsföreningen.

Tillsammans med företagare, konstnärer, musiker och andra Essingebor anordnar Essingeöarnas hembygdsförening en kulturvecka nu i september.

– Tanken är att stärka samhörighetskänslan och visa upp vad som finns på öarna, säger Claes-Göran Borg, ordförande i hembygdsföreningen.

De vill fixa kulturvecka på Essingeöarna

Veckan startar med en parkfest i parkleken Vängåvan söndagen den 3 september.

– Då kommer vi grilla korv och barnen får prova på cirkusaktiviteter, gamla lekar och annat, säger Claes-Göran Borg.

Sedan fortsätter veckan med aktiviteter på kvällar och dagar. Bland annat blir det konstvandringar och konserter och fotoutställning på Lilla Essingen. En konstnär som öppnar upp sin ateljé är Lara Simonof som har Ateljé 13 på Essingestråket.

– Jag och två andra konstnärer som bor på Stora Essingen ställer ut. Själv målar jag mycket med inspiration från Medelhavet, säger Lara Simonof.

Deras knep för mer grannkärlek – startade kör

En av finalaktiviteterna är strandfest i Primusparken 9/9. Då kommer det att finnas möjlighet att ta en båttur och se Essingeöarna från en annan vinkel. Det blir skejtskola och segeltävling.

På plats finns också stadsodlarna i Lilla Essinge-odlarna för att bjuda på årets skörd.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Det händer i Söders "hemliga" lokaler

Nyheter ✔Ny restaurang ✔Hälarhärva ✔Nostalgifest Tio tillsynes igenbommade lokaler inom en radie på 200 meter. Följ med in och få svar på frågan: Vad är det egentligen som händer bakom alla nedfällda persienner?måndag 25/9 20:03

BILDER: Så blir nya Spårvägsmuseet

Nyheter Barnens favorit flyttar Klassiska Spårvägsmuseet har lämnat lokalerna på Södermalm. Nu finns skisser på hur museet i Norra Djurgårdsstaden blir.måndag 25/9 18:00