TRYGG. Undvik nattpromenaden genom skogen genom att kliva av tidigare. Foto: mostphotos

Snart kan det vara upp till dig var nattbussen stannar

Nattstopp i UL-trafiken kan göra din nattliga promenad hem lite kortare och säkrare.

  • Publicerad 13:29, 20 dec 2016

Nu har kollektivtrafiknämnden beslutat att införa nattstopp i busstrafiken på försök.

Med nattstopp menas att passagerare som åker med UL-bussarna senare på kvällen och under natten kan komma överens med busschauffören om att stanna mellan hållplatserna, om det gör passagerarens väg kortare eller säkrare.

Syftet är att öka tryggheten hos passagerarna.

Den 19 december beslutade kollektivtrafiknämnden att ge UL i uppdrag att utarbeta detaljerna kring försöksperioden.

När kan detta komma igång?

– Det återstår att se än så länge. Allt ska ske i samverkan med trafikföretagen, så det är en liten process först innan man kan komma igång. Men ambitionen är att göra det under 2017, berättar Sture Jonsson, presschef på UL.

Kan det här påverka trafiken på något sätt - till exempel tidtabellen?

– Det här har införts på andra håll i landet, och en av de erfarenheter man dragit då är att det här inte utnyttjas tillräckligt mycket för att man ska se några förändringar i busstiderna. Det påverkar inte mer än ett rödljus, säger Sture Jonsson.

Än så länge har det inte beslutats om vilka linjer som ska ingå i försöksperioden.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Från späda plantor i Skokloster till ståtliga julgranar i residensstaden

För många år sedan knyckte Åke Ericsson ett par späda granar i dikeskanten några stenkast från hans och makan Birgittas sommartorp i Skokloster. Nu, drygt trettio år senare, skänks granarna, för att...måndag 20/11 13:42

"Ta aldrig skit från någon" – ett framgångsrecept

Bålstadottern Mary Juusela prisas för sitt sätt att driva företag. Att gå sin egen väg. – Ta aldrig skit från någon. Vare sig du har Adhd, annan hudfärg, dyslexi eller något annat som är annorlunda....måndag 20/11 13:29

Senaste numret

Bålstabladet