Tvärbanan börjar rulla på fredag, men med tomma vagnar. Foto: Maja Brand

Snart rullar Tvärbanan igen – med tomma vagnar

Nu börjar Tvärbanan rulla igen – med tomma tåg. Resenärerna får snällt vänta tills allt är klart i oktober.

På fredag börjar Tvärbanetågen att rulla igen. De ska testköras mellan Gullmarsplan och Sickla i en månad, med tomma vagnar. Det är de nyinstallerade signalsystemen som ska testas.
 
Det betyder att det återigen är farligt, och förbjudet, att vistas på spårområdet. SL vill också göra folk uppmärksamma på spårkorsningar där man måste se upp för passerande tåg.
 
Tågen öppnar för passagerare igen måndag 2 oktober, då ska det gå att åka mellan Sickla och Solna utan att byta tåg i Alvik, och med en helt ny station i Sickla.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Handlare hotas av vräkning om de inte byter fönster

Nyheter De handlare i Björkhagens centrum som får rutorna krossade flera gånger om året, har inte fått någon hjälp. Svenska Bostäder hotar istället med vräkning om de inte fixar fönstren.tisdag 26/9 11:10

Brand på förskola i Hägersten

Nyheter Det brann på altanen till förskolan Mellanberget i Hägersten i fredags kväll. Räddningstjänst lyckades släcka branden men en hall blev rökskadad.måndag 25/9 11:17