Tvärbanan börjar rulla på fredag, men med tomma vagnar. Foto: Maja Brand

Snart rullar Tvärbanan igen – med tomma vagnar

Nu börjar Tvärbanan rulla igen – med tomma tåg. Resenärerna får snällt vänta tills allt är klart i oktober.

  • Publicerad 13:38, 29 aug 2017

På fredag börjar Tvärbanetågen att rulla igen. De ska testköras mellan Gullmarsplan och Sickla i en månad, med tomma vagnar. Det är de nyinstallerade signalsystemen som ska testas.
 
Det betyder att det återigen är farligt, och förbjudet, att vistas på spårområdet. SL vill också göra folk uppmärksamma på spårkorsningar där man måste se upp för passerande tåg.
 
Tågen öppnar för passagerare igen måndag 2 oktober, då ska det gå att åka mellan Sickla och Solna utan att byta tåg i Alvik, och med en helt ny station i Sickla.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Obegriplig Hägerstensbluff i ny reklamfilm

Nyheter Varför? Reklamfilmen handlar om Karims enkla resa till jobbet i Hägerstensåsen. Men filmen är inspelad i Spanien – något som förvirrar tittarna.lördag 24/2 8:00

Strandpromenaden vid Örnberget stängs av

Nyheter Då är arbetet klart Ombyggnationen av bryggan vid Örnbergdbadet har startat. Under tiden gäller alternativa vägar.fredag 23/2 15:41