VINTER. En fin rabatt utanför Förvaltarens hus i Storskogen har nu fått tjäna som snötipp. Foto: Läsarbild/Ulrica Andersson

Snöhög lagd på nya rabatten

En blomsterrabatt har fått tjäna som snötipp i Storskogen. Än en gång får Förvaltaren se över hur deras entreprenör sköter skottningen.

  • Publicerad 13:31, 13 mar 2018

Storskogen har otur med snöröjningen. Förra vintern rapporterade Vi i Sundbyberg om hur en snöhög på Skogsbacken tog upp den enda handikapparkeringen i närheten.

– Det ska inte vara någon snö där, den saken är klar, säger Anders Sundqvist, kommunikationschef hos Förvaltaren, vars entreprenör lagt den där.

Nu är det dags igen. En rabatt utanför en port på Skogsbacken har fått en snöhög lastad på sig.

De boende i huset gladdes över planteringen, som gjordes tillsammans med en landskapsarkitekt.

– Vi är liksom baksidan mot torget, planteringen är ett riktigt lyft, säger en av dem, som nu befarar att växterna inte kommer må så bra nästa säsong.

– Jag tror att de marktäckande växterna kommer vara döda eller kämpa för sina liv. Tyvärr kommer nog mycket få bytas ut.

Rabatten har anlagts i höstas av Förvaltaren.

– Det känns ju inget bra. Det låter som att vi behöver ordna detta, säger Anders Sundqvist nu.

Klarar växtligheten denna snö?

– Man ska vara rädd om växtlighet. Även om den tål olika saker ska den få vara i fred, säger Anders Sundqvist.

Förvaltaren kostar på sina trädgårdar ganska mycket, enligt honom. Om det är entreprenören som gjort ett misstag blir de ersättningsskyldiga.

– De ansvarar för att ha god lokalkännedom. Vi informerar dem och de ska själva följa upp, säger Anders Sundqvist.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Facket larmar om stressade förare

Nyheter Bussförare i Sundbyberg blir stressade av att bussen inte står framkörd när turen ska starta. Nu har facket larmat till Arbetsmiljöverket.måndag 19/3 16:52

Linje 511 rör om i Sundbyberg

Nyheter LISTA: Förändringarna längs Sundbybergs busslinjer Nu har landstinget kommit med sina förslag på trafikförändringar inför 2019. I Sundbyberg är det framförallt den nya linjen 511 som orsakar flera förändringar i busstrafiken.måndag 19/3 10:13