Trafikhjältar. Caliburgers personal delade ut hamburgare i Norrtull. Foto: Privat

Snökaos - då ryckte hamburgerrestaurangen ut

Gårdagens oväder strandsatte många människor, både i kollektiv- och biltrafiken. Hamburgerrestaurangen Caliburger i Täby kände att de ville hjälpa till och tog därför saken i egna händer.

  • Publicerad 11:06, 10 nov 2016

Gårdagens snökaos kan knappast ha undgått någon, inte heller personalen på hamburgerrestaurangen Caliburger i Täby.

– Vi hade kommit hem efter jobbet och då tittade jag på Aftonbladet för att se vad som hände, med vädret och allt, säger Charlie Younan, som driver Caliburger.

– De hade intervjuat en kille som suttit på motorvägen i sex timmar och han sa att det var tur att han hade en avslagen mineralvatten i bilen.

Charlie berättar att det slog honom hur många människor, och barnfamiljer, som satt fast i köerna.

– Jag kände att vi behövde göra något. Det kan hända mig, vem som helst. En del hade suttit i flera timmar, och det är omöjligt att få tag på mat och dricka. Det måste ha varit ett helvete för dem som satt fast, säger han.

Därför ringde han till sin personal och de fixade iordning 200 hamburgare och en hel del pommes frites som de la i påsar.

– Så åkte vi ut och ställde oss i Norrtull, ställde bilen vid sidan och gick och delade ut hamburgarna till folk, säger Charlie.

Enligt Charlie möttes de av värme och kärlek.

– Jag har fått så mycket respons, och det känns så jäkla härligt. Folk sa att vi gjort deras dag. Det blåste som fan och snöade, men man kände inte av det för stämningen var så jäkla härlig, säger han.

– Det går inte att mätta alla, men lite kan man göra. Det är en fin gest.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nina hittade ett kassaskåp i skogen – ringde INTE polisen

Nyheter Sadlade om till detektiv i jakten på ägaren Hon var ute och plockade svamp med en kompis när hon hittade ett kassaskåp. Då valde Nina Unkuri från Vallentuna att ta saken i egna händer och leta efter kassaskåpets ägare.måndag 23/10 20:53

Trafiksituationen på Enebybergsvägen – ”Alla kan inte åka samtidigt”

Nyheter "Katastrof. Bussfickorna är borta och det skapar köer" Ny gångväg, ny cykelväg, ny refug och mycket mer är på gång. Arbetet på Enebybergsvägen har pågått en längre tid. Frågan är: hur har förändringarna påverkat bilisterna?måndag 23/10 19:01