Pristagare. Brinkskolan, förra årets vinnare. Foto: Privat

Sökes: Snygga villor och byggnader till Täbytävling

Har du eller grannen en snygg villa? Eller har du ett annat byggprojekt du gillar? Då kan du nominera till tävlingen Årets stadsbyggnadsprojekt.

Årets stadsbyggnadsprojekt är ett pris och en årlig tävling där invånarna i Täby får nominera sin favoritbyggnad eller plats som färdigställts under 2013 eller senare. Förra året tilldelades Brinkskolan priset, men i år har nomineringarna uteblivit.

– Förra veckan hade vi inte fått så jättemycket nomineringar. Vi vill gärna uppmärksamma fler att nominera. Vi vill verkligen uppmuntra bra projekt och god arkitektur, säger Johan Algernon (M), stadsbyggnadsnämndens ordförande.

Kan vara privata hus

Han förtydligar att det inte behöver vara en offentlig byggnad.

– Absolut inte, det kan också vara enskilda bostadshus. Kanske tycker man att grannen byggt en fantastisk villa. Det är byggnadsverk, anläggning, belysning, park, torg och mötesplats, men det behöver inte vara något som kommunen uppfört, säger Johan Algernon.

– Täby centrums garage vann ett år, och så har både Centralparken och Ängsholmsparken vunnit.

Pris delas också ut till den som lämnar in den bästa nomineringen.

– Det brukar ofta vara bra nomineringar. Hon som vann förra året hade nominerat skejtparken, så det kan vara lite vad som helst, säger Johan Algernon.

Nominera:

Fram till den 30 april är det möjligt att nominera och skicka via post eller epost på stadsbyggnadskontoret@taby.se.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Jätteinsats i Täby kyrkby – polisen mycket förtegen

Nyheter Helikopter och fyra polisbilar på plats En polishelikopter hovrade över Täby kyrkby och delar av Vallentuna under tisdagskvällen samtidigt som fyra polisbilar var på plats i kyrkbyn. Enligt polisen rörde det sig om en jakt på en särskild...tisdag 27/6 20:54

Han kan ha Täbys mest unika hus: "Köpte det för 300 kronor"

Nyheter "Det var hippies, raggare, stora amerikanare som stod parkerade här" Om man följer grusvägen förbi Nygårds värdshus och campingen kommer en liten grön stuga precis vid vattnet. I den nästan 80 år gamla sjöstugan ryms en hel del minnen och historier.tisdag 27/6 17:17