Sol i Ekebyhov när drottningen hälsar på

Kungligt besök, Lill-babs och sensommarsol bjöds Ekerö kommuns äldre på när De gamlas dag gick av stapeln vid Ekebyhovs slott.

  • Publicerad 14:21, 23 aug 2017

Hon påminner mig om Afrodite

Dagen är en 19-årig tradition och i år kom drygt 220 personer till slottsparken för att få hälsa på drottningen.

Syftet med De gamlas dag är att uppmärksamma de äldre och ge dem en dag att minnas och många av de som Mälarö Tidning talar med beskriver sin upplevelse just så.

– Det var underbart att träffa drottningen, säger Bo Hedlund, 87, från Tappström. Jag berättade för henne att hon påminner mig om Afrodite, den grekiska kärleksgudinnan.

LÄS ÄVEN: Drottningen mötte kommunens äldre

Solveig Eklöf, 73, från Ekerö var en av dem som pratar lite längre med drottningen.

– Jag talade om för henne att min dotter har flyttat ner från Härnösand för att studera på Silviahemmet. Det ville jag berätta för henne.

De gamlas dag startades på drottningens eget initiativ och arrangeras av Ekerö kommun.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Pressbyrån tackar nej till förlängt kontrakt

Nyheter På onsdagen stod det klart att Pressbyrån kunde vara kvar på Drottningholm fram till årsskiftet. Tack men nej tack, sade Pressbyrån.torsdag 22/2 16:04

Hennes åsikt går mot strömmen

Nyheter En klar majoritet av kommunborna är nöjda med återvinningsstationerna i Ekerö. Det visar en undersökning som Förpacknings- och tidningsinsamlingen (FTI) låtit göra. Men Stenhamrabon Solveig Löfgren...torsdag 22/2 14:28

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter